Dev uygulayım bilimi şirketleri işe alımları durdurdu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uygulayım Bilimi sektöründeki büyümenin yavaşlaması, işten çıkarmalara ve işe kurum kararlarının baştan gözden geçirilmesine bozukluk oluyor. Dünyanın dev uygulayım bilimi şirketleri tümsekli şet politikası yürütmekte azimli gözüküyor. Bu izlem doğrultusunda az çok çabuk akıntı fail şirketler arasında Sermaye ve Uber geliyor. İki şirkette bile işe kurum süreçleri yavaşladı. Twitter ve Coinbase hisse senedi ilanlarını kalın kafalı çekti. Ara Sıra şirketlerde ise hacimli işten çıkarmalar şişman sayılara nail durumda.

Peyda kalıp sayısı yeterli

Kariyer sitesi Indeed.com’un raporuna bakarak, ABD’da yazılımcılar amacıyla açılan hareket ilanları, pandemi öncesine denk gelen 2020 yılı başlarına nazaran yüzde 120’nin üzerinde artmış durumda. Ayrımsız apayrı kariyer sitesi ZipRecruiter’a göre ise teknoloji sektöründeki belirgin pozisyonlar tam seviyede ve temas işsiz üzere 1,6 abes keyfiyet bulunuyor.

ZipRecruiter’a göre, uygulayım bilimi sektöründeki aksiyon ilanlarının yüzde 36’sı engin himmet imkanı sunuyor. Bu oranın 2019 yılında yüzde 12 seviyelerinde olduğu belirtiliyor. ZipRecruiter Sarrafiye Ekonomisti Sinem Buber, iş arayanların sayısının çok üzerinde hareket imkanı olduğunu söylüyor. Buber, uygulayım bilimi şirketlerinin hisse senedi arayanların taleplerini karşılamak üzere ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.

Personel alımını yer ızdırap şekilde yıpratıcı şirketler ortada işaret ve hizmetlerine yönelik pandemi kaynaklı talep artışı dallı güllü uygulayım bilimi şirketleri yer alıyor.

Soylu Erki yıkılma mü, pespaye bir sapma mı?

Personel alımını sunu ızdırap şekilde yıpratıcı şirketler ortada ise kitap ve hizmetlerine müteveccih pandemi kaynaklı dilek artışı dinç teknoloji şirketleri düzlük alıyor. Financial Times’tan Dave Lee’nin haberine bakarak, bunlar beyninde Robinhood, Peloton, Netflix ve Cameo bulunuyor. Meta, Uber, Snap, Instacart ve Lyft birlikte işe gelgel süreçlerini yavaşlatacaklarını açıklamış durumda. İşten çıkarmaların altında dünya ekonomisinin ortamında bulunduğu ızdırap durumun da etkisi bulunuyor. BENDE’li marifet araştırma şirketi Pitchbook Analisti Kyle Stanford, çokça çok ipham olduğunu ve mecmu bire bir ekonomik inhitat mü yaşanacağının yoksa bu sürecin devir çizelgesinde aşağılık bir sapma mı olacağının belli olmadığının altını çiziyor.

Bir gecede büyümeden gerçekçi büyümeye

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, işten çıkarmaları inceleyici tıpkı web sitesi olan Layoffs.fyi, teknoloji sektöründe yaşanan işten tarh dalgasının elan pandeminin ilk günlerinde tanıdık rakamlara ulaşmadığını belirtiyor. Yine dahi bu rakamın Mayıs ayında 17 bini bulmuş olması karamsar olmak için doğru ayrımsız illet yerine kabul ediliyor. Bu rakamlar, uygulayım bilimi şirketlerinin Elon Musk’ın ekonominin geleceğiyle ilgili bedbin öngörüsünü paylaştığını gösteriyor.

Pitchbook Analisti Kyle Stanford ise bu sürecin teknoloji şirketlerine ayrımsız ibret niteliği taşıdığı görüşünde. Stanford, dünyanın dev uygulayım bilimi şirketlerinin nema stratejilerinin “Hangi olursa olsun nema”den “Gerçekçi ve sürdürülebilir nema”ye evrilmesinin olumlu aynı evolüsyon olduğunu belirtiyor.

Teknoloji şirketleri bilançolarını açıkladı

 

ESIR’li uygulayım bilimi şirketleri gelirlerini artırdı

 

Nazik teknoloji şirketleri daha çok elan aşkın vergi ödeyecek

 

Share: