Depremzedeli öğrencilere ‘şehrimize kıvrak geldiniz’ pastası

Depremzedeli öğrencilere ‘şehrimize aldatıcı geldiniz’ pastası

KARAMAN – Karaman’da anaokulu öğrencileri, depremzede öğrencilere üzerinde ‘şehrimize leziz geldiniz’ mukayyet gözyaşı pasta ile sürpriz yaptı.

Karaman Maya Hatun Anaokulu öğrencileri, anneleri ile alay malay evlerinde yaptıkları gözyaşı pastaları önce ve ortaokul koyulmak üzere 500’e yakın depremzede öğrencinin terbiye gördüğü Şehit Durmuş Mehabetli Ayrıntılı İmam Dil Cambazı Ortaokuluna götürdü. Burada pastalar bahçeye konan masalarda birleştirilerek üstüne ‘şehrimize dobra geldiniz’ yazısı yazıldı. Elan sonra hazırlanan pasta anaokulu öğretmenleri tarafından teneffüse çıkan depremzede öğrencilere ağırlama edildi. Öğrenciler aldıkları pastayı afiyetle yedi.

“Onlar bizlerin misafirleri ve haddinden fazla kıymetlilerimiz”

Gato dağıtımı öncesinde gazetecilere açıklamada kâin Cevher Bayan Anaokulu Müdürü Merve Mufassal, “Biz Karaman Cevher Hatun Anaokulu öğrenciler ve velileri kendisine adamakıllı bire bir proje ile hareket bölgesinden gelen öğrencilerimize aynı şaşırtı fora etmek istedik. Okulumuzda okuyan mecmu öğrencilerimiz akşamdan evlerinde zat elleriyle pastalar hazırladılar. Tığ pastaları burada birleştirerek devasa tıpkı pastaya dönüştürdük. Pastanın üzerine birlikte ‘şehrimize hoş geldiniz’ yazdık. Zira onlar bizlerin misafirleri ve çok kıymetlilerimiz. Onların yüzlerinde bugün bir gülücük oluştura irfan hesabına okulumuz hakeza bir tedarik yaptı” dedi.

Düzenlenen etkinliğe Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’da katıldı.

Share: