Depremzedelere Haklarını Söylemek İçin Adıyaman’a Revan Avukatlar, Afad Yetkililerince Çadırkente Alınmadı

Ayrımsız takım fahri avukat, türel hakları konusunda depremzedeleri haberdar etmek için gittikleri Adıyaman’de AFAD yetkilileri tarafından çadırkentlere alınmadı.

Tıpkı kol avukat, zelzele sonrası vatandaşlara türel hakları üstüne bilgelik yüklemek için cemaziyelevvel fahri yerine Adıyaman’daki bire bir çadırkente gitti. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’dan zelzele bölgesine revan avukatların çadırkente girişine, AFAD yetkililerince, “Il talimatı var” denilerek müsaade verilmedi. Avukatlar ile AFAD yetkilileri ortada tartışma yaşandı.

Benzeri avukat, AFAD görevlisine, “Başınız sıkıştığında, hukuki yerine zora girdiğinizde sizin üstelik avukata ihtiyacınız var. Buradaki insanların dahi avukata ihtiyacı var” derken başka bire bir avukat ise “Tek kimsenin mahremine görmek için gelmedik tığ buraya. Sebep ‘Burada ne yapacaksınız, insanlara ne anlatacaksınız’ diye niteleyerek sormuyorsunuz? Valilikten size sunulan ayrımsız ferman var. Bu talimatın illet verildiğini on paralık sorguladınız mı, düşündünüz mü? Tığ, burada gönüllüyüz, sizin kabil” diye niteleyerek reaksiyon gösterdi. AFAD yetkilisi, “Konuyu burada kapatalım. Bunu neden eğin yönetime gidip anlatmıyorsunuz” cevabını verirken ayrıksı tıpkı avukat birlikte “Arka yönetimi bulamıyoruz. Ense idare namevcut. Ilbay bulamıyorsun, kaymakam bulamıyorsun. Türkiye’nin tek yerinde böyle benzeri aplikasyon yok, buradaki valilerden kaynaklanıyor” diyerek konuştu.

Share: