Depremzedelere Haklarını Anlatmak İçin Adıyaman’a Giden Avukatlar, Afad Yetkililerince Çadırkente Alınmadı

Benzeri takım fahri avukat, hukuki hakları konusunda depremzedeleri bilgilendirmek üzere gittikleri Adıyaman’üstelik AFAD yetkilileri yoluyla çadırkentlere alınmadı.

Ayrımsız kol avukat, deprem sonrası vatandaşlara hukuki hakları üzerine vukuf isnat etmek için mazi fahri namına Adıyaman’daki aynı çadırkente gitti. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’dan hareket bölgesine revan avukatların çadırkente girişine, AFAD yetkililerince, “Il talimatı var” denilerek müsaade verilmedi. Avukatlar ile AFAD yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

Tıpkı avukat, AFAD görevlisine, “Başınız sıkıştığında, hukuki olarak zora girdiğinizde sizin bile avukata ihtiyacınız var. Buradaki insanların de avukata ihtiyacı var” derken eksantrik bir avukat ise “Tek kimsenin mahremine başlamak üzere gelmedik biz buraya. Hastalık ‘Burada hangi yapacaksınız, insanlara ne anlatacaksınız’ diyerek sormuyorsunuz? Valilikten size verilen bire bir talimat var. Bu talimatın neden verildiğini hiç sorguladınız mı, düşündünüz mü? Biz, burada gönüllüyüz, sizin kabilinden” diye niteleyerek tepki gösterdi. AFAD yetkilisi, “Konuyu burada kapatalım. Bunu ne peş yönetime gidip anlatmıyorsunuz” cevabını verirken ayrıksı bir avukat da “Kayırıcı yönetimi bulamıyoruz. Art yönetim namevcut. Ilbay bulamıyorsun, ilçebay bulamıyorsun. Türkiye’nin tek durumunda hakeza tıpkı uygulama bulunmayan, buradaki valilerden kaynaklanıyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: