Depremzedeler dinlence bölgesine yerleştirilmeye başlandı, benzer 30 bine yaklaştı

Depremzedeler tatil bölgesine yerleştirilmeye başlandı, aynı 30 bine yaklaştı

Türkiye’yi yasa boğan depremden etraf evsiz mütezayit vatandaşlardan ayrımsız kısmı dinlence bölgesi Mersin’in Efdal ilçesine yerleştirildi

3 bini Kızkalesi doğmak amacıyla ilçe genelinde tahminî 30 bin depremzedenin otel, mikro, apart ve evlere yerleştirildiği kaydedildi.

MERSİN – Türkiye’yi kanun boğan depremden kıran evsiz küsurat vatandaşlardan tıpkı kısmı tatil bölgesi Mersin’in Efdal ilçesine yerleştirildi. 3 bini Kızkalesi tevessül etmek amacıyla kaymakamlık genelinde kısaca 30 bin depremzedenin otel, mahdut, apart ve evlere yerleştirildiği kaydedildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ilde yıkıcı bastırık oluşturan depremler bile binlerce yaşama hayatını kaybetti, on binlerce güç ise evsiz kaldı. Depremden etkilenen şehirlerden kaçanların benzeri kısmı öz imkanları ile tıpkısı kısmı ise valiliklerin koordinesinde muhtelif illere gönderildi. Tatil şehirlerinden Mersin’in Efdal ilçesine ise şuana kadar kısaca 30 bin depremzedenin geldiği kaydedildi. Bunlardan 3 binin Kızkalesi’nde otellere, diğerlerinin ise ayrımlı noktalardaki apart, ocak ve yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

“Bilcümle Türkiye’den Tanrı razı olsun”

Hatay’dan geldiğini belirten depremzedelerden Mehmet Aslanyürek,” Hatay yerle tıpkı oldu, canımızı print kurtardık. Yardım eden haddinden fazla oldu, Tanrı razı olsun. Buradaki insanlar haddinden fazla duyar insanlar bize çok destekte bulundular. Sürekli arkalama paketleri getiriyorlar” dedi.

Gözyaşları arasında mütekellim depremzedelerden Derviş Gerçekten de,” Antakya’dan geliyorum. Doğrusu Antakya denen bir molekül kalmadı, memleketimiz namevcut oldu. O enkazdan bittabi çıktığımızı zaten anlatamam daima sallanıyorduk. Erdemliye geldik belediye ve kaza bizi Kızkalesi’ne atıf etti. Otele yerleştik, buradaki insanlar bizi sardılar. Otellere aldılar, aşımızı verdiler. Allah Razı olsun hepsinden. Bütün Türkiye’den Tanrı razı olsun” diye konuştu.

“Kızkalesi’nde 3 bin, Erdemli’birlikte 30 bin yaşama ağırlanıyor”

Yüzyılın felaketi ile yüz yüze kalındığını aktaran Erdemli Belediye Reisi Mükerrem Tollu de,” Bu nâr bize gösterdi ki insanlarımızın birliği, beraberliği, kardeşliği zirveye çıkma durumda. Zelzele bölgesinden gelen misafirlerimizi özellikle Kızkalesi kalkmak için Efdal’de ağırlıyoruz. Erdemli genelinde kısaca 30 bin insanımız geldi. Kaymakamlığımız koordinesinde herhangi bir tip ihtiyaçlarını karşılıyoruz” diye bilgi verdi.

Gelen depremzedelere konaklama, araç ve üst üzerine destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Kızkalesi Muhtar,” Şuanda binin üstüne aileyi yani 3 bin kişiyi ağırlıyoruz. Battaniye, şart giysi başta olmak amacıyla depremzedelerimiz amacıyla her şeye ihtiyaç var”ifadelerini kullandı.

Share: