Deprem bölgesindeki aylı kadınların yardımına koştu

Zelzele bölgesindeki hamile kadınların yardımına koştu

Sarsıntı bölgesinde ana karnındaki bebeklerin dünyaya gözlerini açmasını sağladı

ANKARA – Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşanmasının arkası sıra fahri kendisine bölgeye giden Ankara Etlik Kent Hastanesi Jinekoloji ve Mevlit Kliniği İdari ve Eğitim Bilimi Sorumlusu Prof. Dr. Hüseyin Levent Dağ, yer sarsıntısı bölgesinde ana karnındaki bebeklerin dünyaya gözlerini açmasını sağladı.

Ankara Etlik Site Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Veladet Kliğini İdari ve Eğitim Bilimi Sorumlusu Prof. Dr. Hüseyin Levent Biberli ve beraberindeki 7 meslektaşı, hareket bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri içeren benzeri tır hazırlayarak Hatay’daki depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla gönüllü kendisine yola artık. Kırıcı, yer sarsıntısı bölgesinde yaşadığı tecrübeleri İhlas selen Ajansı muhabirine anlattı.

“Hep sağlık personeli, biz gidene kadar hiç sürekli çalışmışlardı”

Hatay’daki depremde yaralanan depremzedelere afiyet hizmeti sağlayabilmek için geçmiş kendisine Mustafa Eksiksizlik Üniversitesi Yetişek ve Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini belirten Keskin, “Orada 4 asistan arkadaşımız vardı ve sıradan 4 bölüm süresince oradan tek çıkmamışlardı. Canla başla çalışmışlar amma artık kendileri tabiatıyla ki bitik durumdalardı. Hastaneden çıkmadan birbirlerini dinlendirerek çalışıyorlardı. Birkaçının evleri yıkılmıştı. Aynı arkadaşımız, çocuğunu ve eşini ayrıksı şehre göndermişti ve kendisi Hatay’bile kalmıştı. Tabii kim hep keyif personeli, biz oraya gidene büyüklüğünde hiç sürekli çalışmışlardı. Tığ hemencek oradaki arkadaşlarımızın adına üstünlük alarak görev yapmaya başladık. O ekipten 1 arkadaşımızı yanımıza aldık ve gayrı arkadaşlarımızdan birisini dinlensin ve ailesinin yanında olsun diyerek gönderdik. Ayrıksı arkadaşlarımızı bile dinlenmeye gönderdik ve biz 3 süresince orada bilirkişi arkadaşlarım ve araştırma görevlisi arkadaşlarımla bu arada sağlık hizmetini ele aldık” diye konuştu.

“Bir odayı ivedi ameliyathaneye çevirmişler”

Depremin yıkmacı etkisi nedeniyle afiyet personellerinin mevlit salonu olmayan tıpkısı yeri yaralılara dokunmak amacıyla mecburen veladet salonu haline ifham etmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Zehir, “Esasta çok iyi kombinasyon olmuşlar. Oranın sterilizasyonunu yapabilmek üzere henüz kontrollü benzeri çözme almışlar. Benzeri odayı evgin ameliyathaneye çevirmişler. Kendi süresince döndürebilecekleri tıpkısı acil durumu haddinden fazla bol yönetmişlerdi. Tığ de onlara az buçuk destek olmak amacıyla eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Az Buçuk dinlendirdik, biraz halkımıza hizmet etmeye çalıştık” dedi.

“Depremzede adına, gaileli kendisine sâdır gebelerimiz vardı”

Kestirmece namına 40’a mümasil bebeğin dünyaya gelebilmesi amacıyla mevlit müdahalesi yaptıklarını vurgulayan Dağ, “Depremzede olarak, çorlu kendisine çıkan gebelerimiz vardı. Bunların önceki müdahalelerini yaptıktan sonraları Adana’evet ve Ankara’ya sevkleri üstüne müdahalelerde bulunduk. Maalesef iki tanesi asıl karnında geberik olarak getirilmişlerdi. Annelerinin genel durumu ızdırap değildi amma yaşadıkları sadme sonrası eş dekolmanı dediğimiz titreme sonrası er ayrılması nedeniyle bebekleri kaybetmiştik. Elbette onların da riskli aynı hamilelik olarak değerlendirilip ivedili müdahalesi gerekiyordu ve onları yaptık. Maatteessüf 3 evet da 4 hastamız düşükle sonuçlanmıştı. Ama diğerlerini zinde tıpkı şekilde bebeklerini kucaklarına vererek gönder dik” ifadelerini kullandı.

Share: