Denizli’de ayrımsız hastanın göğsünden tahminî 6 kilogramlık tümör çıkarıldı

Denizli’de göğsünde 29 santimetre çapında ve kestirmece 6 kilogram ağırlığında ur tayin edilen pestil, operasyonla sağlığına kavuştu.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, hastaneye göğsünde kabarıklık ve balkı şikayetiyle başvuran Ademiyet Tatık’ın (44) tetkiklerinde salim göğüste “Ewing Serkomu” adı verilen ur tayin edildi.

Yaklaşık 29 santimetre çapında ve 6 kilo ağırlığındaki ur, Döş Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Aydoğmuş ve ekibinin yaptığı operasyonla alındı.

Açıklamada değerlendirmelerine saha sunulan Prof. Dr. Aydoğmuş, tümörün ciğer kafesindeki 5 kaburgadan hariç akıllıca taştığını, operasyon sırasında 5 kaburga ile gelişigüzel kitle ve kitlenin kapladığı esen diyaframın çıkarıldığını belirtti.

Kaburgalar adına bileşimli göğüs duvarı oluşturulduğunu, diyaframın çıkarılması dolayısıyla oluşan açıklığın ise metres ile tamir edildiğini nâkil Aydoğmuş, “Çıkan kütle yaklaşık 6 kg ağırlığındaydı. Yapılan geniş operasyon sonrası hastamız sağlığına kavuştu. Hastamızın şansı, kitlenin balaban boyutuna karşın bulunduğu nahiye dışına sıçrama yapmamasıydı.” ifadelerini kullandı.

Share: