Davutoğlu’nun “6’lı masadan her partinin yer birkaç 1 bakanlığı olacak” sözlerine DÜRÜST Parti’den tepki: Bu ülkeye katacağı hiçbir şeyleri yok

Ati Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk deli dolu yayınında, 6’lı masaya ilgili özen çekici açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 6’lı masada seçme partinin görüş oranına bakarak vekâlet alacağını söyledi.

“BIRÇOK MİLLETVEKİLİ VARSA O BÜYÜKLÜĞÜNDE BAKANLIK TAKANAK”

Davutoğlu, “Bizim açıklamamızı 5 Ocak’ta titiz okuyanlar ayırt etmiştir. Milletimiz müsterih olsun. O masa hem iyi işleyecek hem de ülkeyi teltiksiz yönetecek. Orada dedik ki, ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ile mebus adaylıkları gelişigüzel değerlendirilecek’. Tığ topluca 360’ı anlamak için en optimum seçme algoritmasını kuracağız. Demincek bu ne demektir? Bütün gücümüzle Meclis’te 360’ın üzerine geçmek için algoritmalar geliştireceğiz. Birçok milletvekili varsa o kadar bakanlık matlup. Diyelim ki A partisi iri çoğunluğa topluluk 7-8 bakanlığı olacak. 6’lı masada olanların bütünü cumhurbaşkanı yardımcısı ve arz birkaç 1 nezaret algi.” ifadelerini kullandı.

“6’LI EV ZİHNİYETİN, HİÇBİR EKLEME DEĞERİNİN OLMADIĞININ İTİRAFIDIR”

Davutoğlu’nun açıklamasına DOĞRU Fırka’den ilk aksülamel geldi. SELIM Tümen Genel Komutan Yardımcısı Hamza Biberli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi: “Fon ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız? Bu sözler, 6’lı masanın, 6’lı mahdut zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir munzam değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır.”

Share: