CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ‘REFERANDUM’ ÇAĞRISI

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsüne ilgilendiren tartışmaları anayasal garanti altına alacaklarını söyledi. Konuyu meclis gündemine getireceklerini hatırlatan Erdoğan, inatçı değişmeyen çıkması durumunda Kılıçdaroğlu’na plebisit çağrısı yaparak, Bu konuyu anayasa güvencesi altına almayı öneri ettim. Bakalım gelebilecek mi göreceğiz. Tığ hazırlıkları yaptık. Temel değişikliğini Meclis’e göndereceğiz. Kasıt bütün milletimiz bunu görsün, yandaşlarını birlikte tanısın, altılı masayı da tanısın dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şişko açılış törenine gelmek üzere Malatya’ya geldi. Havalimanında protokol üyeleri marifetiyle karşılanan Cumhur Reisi Erdoğan, otobüsle Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting alanına ilerlerken, kendisine birlik gösterisinde mevcut vatandaşları selamladı. Polis helikopterinin açıktan uçuş yaptığı miting alanında platforma çıkan Cumhur Reisi Erdoğan, namına görelik gösterisinde bulunanları selamladı. Alanı dolduran kalabalığa hitap fail Cumhur Reisi Erdoğan, 2 yıl aradan sonradan Malatya’ya geldiğini belirterek, Kısaca iki yıllık aranın ardından yeniden Malatya’dahi sizlerle yüz yüze özlem gidermenin memnuniyeti içerisindeyim. Rabbim dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, muhabbetimizi sürekli eylesin dedi.

Malatya’nın ülkeye koskocaman hizmetler yaptığını dile getiren Reisicumhur Erdoğan, kendilerinin bile şehre 20 yılda koskocaman yatırımlar kazandırdıklarını rapor ederek, Malatya’evet 20 yılda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz 33 bilyon lira yatırım yaptık. Uygun Malatya’evet bu yatırımlar. ve bu yatırımlar, eğitimde ve sporda 5236 nüsha yıpranmamış dershane, 7848 gönül kapasiteli faziletli öğrenim mikro binaları 56 sayı spor tesisi nesir ettik. Nerede Malatya’dahi. Toplumsal yardımlarda, Malatyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bütün 4,5 bilyon lira tutarında köken aktardık. Sizleri boydak bırakmadık, bırakmayacağız ve bu yola hakeza bitmeme edeceğiz. Sağlıkta 14’ü hastaneden oluşan toplam 68 sağlık tesisi yaptık. TOKİ eliyle Malatya’birlikte ne büyüklüğünde göz yaptık biliyor musunuz 17bin 843 bölük projesini hayata geçirdik. Durmak bulunmayan. O kadar. Malatya’mıza önce evim kampanyamız kapsamında bütün 2500 ev ile önceki aksiyon yerim projemiz kapsamında 500 hisse senedi yeri daha kazandırıyoruz. Ayrıca 12 bin 500 konutluk arsayı dahi öz evini boşaltmak talip vatandaşlarımıza sunuyoruz. Kuralar çekilecek ve bütün buraların sahibi olacak. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız Malatya’daki bölünmüş kere uzunluğunu 462 kilometreye çıkardık. Nereden nereye. Ekincilik ve ormanda Malatya’evet 14 baraj, 12 sulama tesisi, 48 lüks esirgeme tesisi ve 10 nüsha hidroelektrik santrali düz yazı ettik. 410 bin dekara tarımsal araziyi sulamaya açtık. Malatyalı çiftçilerimize mecmu 1,8 bilyon teklik tutarında tarımsal bindi verdik diyerek konuştu.

133 PROJENİN AÇILIŞI YAPILIYOR

Malatya’üstelik yapımı tamamlanan 132 projenin açılışını gerçekleştireceklerini vurgulayan Cumhur Reisi Erdoğan, şöyle bitmeme etti

Bugün sizlerle özlem gidermenin yanı sıra toplanmış envestisman tutarı 8 milyar lirayı sabık üste aktüel rakamla 19 milyar lirayı bulan 133 ayrı projenin resmi açılışını buradan yapacağız. Malatya’evet elimiz yersiz gelmedik. Gene dolu meşgul geldik. Hani o birileri var evet birileri. Bay Eksiksizlik, ya hanımefendi. Peki bunlar hangi yapar evet Bunlar buraya geldiği ahit herhalde gezmen olarak geliyorlar. Var mı ayrımsız yatırımınız Bulunmayan. Ama tığ yatırımların açılışı amacıyla geliriz. Açım programımız kapsamında eğitimde, anaokulundan liseye 9 ayrı projeyi resmen hizmete sunuyoruz. Sağlıkta 300 yataklı vagon Battalgazi Devlet Hastanesi’ni, 100 yataklı vagon Doğanşehir Oran Hastanesi’ni değişik ilçelerimizdeki afiyet yatırımlarını birlikte zaman hizmete açıyoruz. Ulaştırmada; Malatya’yı Sivas’a bağlayan 104 kilometrelik, Hekiman yolunu güzergahındaki 6 kilometreyi aşan 8 tünel. Dikkat edin, dağları deldik. 8 tüneli ve 2,4 kilometreyi bulan 14 köprüsüyle gelişigüzel resmen hizmete alıyoruz. İhale bedeli 711 milyon teklik, aktüel rakamla 2,6 bilyon liralık olan bu kat sebebiyle güzergahtaki gezi süresi ne olacak biliyor musunuz 35 an kısalacak. Malatyalıya bu yakışır. Henüz güdük zamanda tafsilatlı yolları ne yapalım, kısaltalım dedik. Kardeşlerim bir şekilde Battalgazi kavşağı ve yolu ile Kadın Çiftliği Köprüsü’nü bile zaman hizmete açıyoruz. Barhana İdaremizin 400 kişilik Vurdumduymaz Çevirme Merkezi ilkin olmak için mütenevvi kurumlarımıza ilişik bakım binaları ile Kızılay’ımızın üretim üssünün resmi açılışlarını de bugün buradan yapıyoruz. Battalgazi, Pötürge, Kale, Doğanyol, Yeşilyurt ilçelerimizde tamamladığı 3 bin 482 konutu ve ahırlı köy evini dahi buradan hizmete açıyoruz. Envestisman bedeli 1 milyar 94 milyon liralık olan bu konutlarda türe sahiplerimizin sağ esen, huzurla, sağ esen oturmasını diliyorum. Belediyelerimizin bile tamamlanan çokça majör yatırımları var. Büyükşehir belediyemizin 4 bilyon 276 milyon liralık yatırımla çeşitli ilçelerimize kazandırdığı asfalttan çevre düzenlemesine, yoldan altyapıya kayısı deposundan fabrikasına cemi 30 ayrı eser ve hizmeti buradan zaman resmen açıyoruz.

‘TÜRKİYE’Yİ REFORMLARLA BULUŞTURDUK’

Türkiye’yi 20 yılda demokratlık ve kalkınma reformlarıyla buluşturduklarına dikkat calip Erdoğan, konuşmasına şöyle bitmeme etti

Bunları yaparken bilcümle bire bir hayalimiz vardı. Bu manzara ülkemizi ve milletimizi benzeri periyot dünyada türe ettiği seviyeye çıkarmaktı. Vesayetle kavgamızı üstelik, darbe teşebbüslerine direnişimizi birlikte, yedi düvele cebin verdiğimiz mücadeleyi birlikte bütün ayrımsız gayeyle yürüttük. Siyasi istikrarsızlığı, yıpranmamış dümen sistemimizle aştık. Asayiş kaygılarının önünü, terörle mücadeleyi, sınırlarımız ötesine doğrudan kaynağına inerek kestik. Vaktiyle yıldırı neydi Sorunlarda bir numaraydı. Demin kaldı mı Intizar ilenme! Nereden nereye. Milletimizin günlük hayatının kalitesini ürün ve bakım siyasetimizle yükselttik. Bir Vakitler akşam ezanı saat 9-10dan sonraları sokaklara çıkılabiliyor muydu Yararlı. Deminden ferda ego Diyarbakır’dayım. Diyarbakır’de akşam ezanı 8-9-10’dan bilahare hariç çıkılmazdı. Ama demin akşam ezanı saat 12-1 dizge restoranlarda, kafeteryalarda yemeğini yiyor, sabaha kadar oralarda eğleniyor. Nereden nereye, maslahat bu. Değme kesimden insanımızın türe ve özgürlük taleplerini gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle karşıladık. İş ve SAVUŞMAK peşinde olan vatandaşımızın derdini, ekonomimizi büyütüp istihdamı arttırarak çözdük. Geleceğine güvenle kaçmak isteyen gencimizin ufkunu, eğitimde punt eşitliğini sağlayarak girişimcilerimize bindi olarak genişlettik. Herkesi bu ülkenin nitelikli vatandaşı haline getirecek altyapıyı kurduk. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamına ve 85 milyon vatandaşımızın seçkin birine vasıl eser ve hizmetlerimizi bu azim ve heyecanla hayata geçirdik.

‘HER ALDANGIÇ, DOLAP VE OYUNU BOZDUK’

İktidarları sürecinde gelişigüzel kalem oyunu bozduklarını ve ülkeyi 4 temel fidan üzerine kurduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü

Önümüze kurulan değme tuzağı arkamızdan çevrilen gelişigüzel kumpası üzerimizde oynanan seçme oyunu milletimizden aldığımız destekle bozduk. Yola çıkarken hangi demiştik Ülkemizi dört ana direk üstünde yükselteceğimizi söyledik. Keyif, eğitim bilimi, doğruluk, güvenlik. Yetmez dedik; erişim, tarım, diplomasi hep bunlarla bu arada dünyada Türkiye’nin bir numara olması için adımların atılması. Attık mı bu adımları Olur. Ulaşımda, göreve geldiğimizde Türkiye’deki el uzunluğu 6100 kilometreydi. Ama deminden bu hangi oldu Demin 28 bin kilometreyi aştık. ve dağları deldik dağları. Ferhat’la Yumuşak meselesi var ya tığ Ferhat olduk Matrak’e. Dağları delerek yolları aştık. Türkiye’bile 26 parça havaalanı vardı. Demincek 58 sunum hava meydanı var. Yani benim vatandaşım uçuşunu yapıyor. ve oradan evine eksik saatte, 45 dakikada ulaşıyor. Modern dünyanın talepleri bu değil miydi Buydu Tığ ülkemize bunu kazandırdık mı Kazandırdık. Göreve geldiğimizde 76 darülfünun vardı. Demincek Türkiye genelinde 208 üniversitemiz var. Üniversitesi sıfır ilimiz kalmadı. Imdi benim Ayşe’m, Fatma’m, Ahmet’im, Mehmet’im İstanbul, İzmir, Ankara buralara gitmiyor. Ya. Bundan Sonra profesörlerimiz, doçentlerimiz, Muş’a, Ağrı’ya, Iğdır’a, Hakkari’ye oraya gidiyor. ve orada bu yavrularımızı ne yapıyorlar Eğitiyorlar. Nereden nereye E hisse senedi bilenin, kılıç kuşananın anca yan gelip yatmakla bu hareket olamaz. Ama bunları başardık. ve bütün bunlarla bu arada bu tarihi mücadelenin, serencam çağların, en şişman destanı yerine nesiller boyunca kulaktan kulağa anlatılacağına inanıyorum. Amma asıl iri imtihanımız bakir başlıyor. Dünyamız siyasal, ekonomik ve toplumsal kaosların pençesinde sarsıldığı bire bir dönemden geçiyor. Tığ ise deminden altını çiziyorum. Türkiye beniz yılı projeksiyonuyla 2053 vizyonumuzu konuşuyoruz. Ayın 28’inde inşallah Ankara Bağlı Spor Salonu’nda Türkiye yüzyılını cümle dünya ile paylaşacağız. Takkadak konuşmakla kalmıyoruz. Üretimiyle, istihdamıyla, ihracatıyla bunu hayata geçiriyoruz. Onun amacıyla 5 çıngı başlığımız var. Nedir bunlar; envestisman, istihdam, istihsal, ihracat ve cari fazlayla nema. ve büyüyen tıpkısı Türkiye var.

‘SIKIYORSA REFARANDUMA GÖTÜRELİM’

Türkiye’nin büyüdüğünü fakat madalyonun benzeri dahi sair yüzü olduğunu rapor eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü

Bire Bir yüzü bu olan madalyonun özge yüzünde ise pusuda muntazır sakat Türkiye kalıntısı zihniyetleri görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı milletimizin kabuk bağlamış başörtüsü tartışmasını baştan açtı. Bu tartışma vesilesiyle milletimizin erbap olduğu yekpare haklar üzere eğitimdeki ve kamudaki başörtüsü özgürlüğünü bile hala hazmedemeyenlerin yüzlerindeki düzme maskenin aralandığını gördük. Tığ kadınlarımızı katiyen başı münhal veya başörtülü diyerek sınıflamadık. Ayırmadık. Ama birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Bay Eksiksizlik senin yanındakiler ne yaptılar Üniversitelerimizde inandırma odaları kurdular. ve bu inandırma odalarına girerken o yavrularımızın başörtülerini maalesef başlarından çekerek aldılar. O ikna odalarında hesaba çektiler kızlarımızı. Benim öz kızlarım maalesef imam hatip okulu öğrencisi olduğu halde onlar imam hatip okuluna girme noktasında sıkıntıya maalesef düçar oldular ve ben kızlarımdan bir tanesini aldım müdürü arkadaşım olan imam hatip okuluna gönderdik. İstanbul’dan aynı ayrıksı şehre. Neden Çünkü zulmediyorlar. O zulümden yönetmek için. Bay Kemal siz busunuz, bu. Sizi biz ongun biliriz. Sizin bu noktada ciğerinizi gani biliriz. Ama daha çok bunları yapamıyorsunuz. Şu anda devletin parçalanmamış kurumlarında başı zahir, başı gizli hakeza ayrımsız ayrım var mı Demin devletin kurumlarında başı açığı bile var, başörtülüsü bile var. Hep bunlarla bu arada okullarımızda böyle aynı külfet var mı Başörtülüsü da başı açığı bile kardeş kardeş üniversitelerimizde, ortaöğretimde seçkin yerde okuyabiliyor. Bu barışın, bu özgürlüğün, bu kardeşliğin simgesidir. İşte bunu biz başardık. Erkek Kemal senin hakeza bir derdin namevcut. Bunun için kızlarımızın ve hanım kardeşlerimizin gönüllerini tamamen ferahlatmak amacıyla bu konuyu esas güvencesi altına almayı öneri ettim. Bakalım gelebilecek mi göreceğiz. Tığ deminden hazırlıkları yaptık. Bu anayasa değişikliğini meclise göndereceğiz. Sağlık yahut gelmez. Gaye tamlık milletimiz bunu görsün, bunu tanısın. Yandaşlarını da tanısın. Altılı Ganyan masayı de tanısın. Dirimsel tıpkı farklı bahis olan sapkın akımların dayatmalarına cebin ailenin korunmasını dahi ekleyerek aynı kanunuesasi değişikliği teklifinin hazırlığına başladık. Bakalım konu meclise geldiğinde kim pekâlâ bir burun içine girecek Meclise sunacağımız teklif ehliyetli çokluk sağlanarak kabul edilirse Türkiye üzere cesim ayrımsız avantaj olacaktır. Ters yönde tıpkı kapsam ortaya çıkarsa ülkemizi yıpranmamış sivil özgürlükçü alelhusus böyle tıpkı anayasaya kavuşturma mücadelemizi inşallah seçimden bilahare de filhakika sürdüreceğiz. Ayrıca şurası de yapabiliriz. İlk yerine bugün Malatya’üstelik açıklıyorum. Şunu üstelik yapabiliriz. Nedir o Hadi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim. Kararı millet versin. Türkiye yüz yılı artık bu tuhaf tartışmaların aşıldığı eskimemiş bakir tıpkısı devrin adı olacaktır. Ülkemizi acun liginin geçmiş sıralarına çıkartacak milletimizin refahını en son seviyeye yükseltecek, 2053 vizyonumuzu hayata geçirebilmemizin önünde hiçbir bariyer bırakmamakta kararlıyız.

‘MUHALEFET, ATILGANLIK İŞİDİR’

Türkiye’yi temas alanda değiştirdiklerini fakat iki konuda uzaklık alamadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biliyorsunuz demokraside kuvvet kadar tehalüf da önemlidir. Ülkemizdeki muhalefet zihniyeti ve üslubuyla sakat Türkiye’de takıldı kaldı. Bire Bir soy bugüne 2023 arifesindeki Türkiye’ye gelemeyen muhalefetin içinde bulunduğu durumdan ilgiyle olarak çeki duyuyorum. Seçimlerin yaklaştığı benzeri dönemde baktık bunlar zat başlarına namzet çıkartamayacak, bari tığ önlerini açalım dedik. Karşımızdaki en balaban muhalefet partisinin başındaki kişiye 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ‘hodri meydan’ dedik. Tığ bu zata ‘seçimde karşımıza çık’ dedik. O hangi anlamış biliyor musunuz Güya ben ona ‘televizyona çık’ demişim. Geceleri sosyal iletişim araçları videosu yayınlaya yayınlaya galiba siyaseti birlikte ekrandaki görüntüden ibaret sanmaya başladı. Elbette tığ meselenin aslını biliyoruz. Yöntem tez işidir, yürek işidir, vizyon işidir, hepsinden önemlisi atilganlik işidir diyerek konuştu.

Yeni sene ile birlikte nema ve enflasyonu indirmeye bitmeme edeceklerini dahi anlatan Erdoğan, Yılbaşından itibaren enflasyonu, faizi düşürmeye devam edeceğiz. Faizi kesiksiz indiriyor muyuz Deminden inşallah yegâne haneli rakama dahi ürem inecek. ve repo zulmünden yatırımcılarımızı kurtaracağız, vatandaşımızı kurtaracağız. Evveli bunu tığ yaptık mı Yaptık ve 4,6’ya büyüklüğünde tığ faizi düşürdük. ve para şişkinliği dahi o zaman nereye düşmüştü; 5,6’ya. Değme kesimden insanımızın gelir seviyesini yükselteceğiz. Bakalım o zaman hangi diyecekler Tabiatıyla bunların hangi maltalık pahalılığının önüne geçecek ne enflasyonu düşürecek, hangi istihdamı koruyacak, hangi üretimi sürdürecek her projelerinin, programlarının olmadığını söylemeye da ister duymuyoruz dedi.

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde alanı dolduranlardan önümüzdeki yıl yapılacak olan intihabat üzere kendilerine destek olmayı sürdürmelerini istedi.

Share: