Cumhur Reisi Erdoğan: Içtimai konut hamlesini başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyet Altını tarihinin sunu şişman toplumsal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk yol karı sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek amacıyla.” dedi.

Reisicumhur Erdoğan’ın konuşmasından mehabetli satır başları şöyle:

“Tahıl koridoru üstüne BM Genel Sekreteri teşekkürlerini rapor etti. Bugün kadem atıldı ve tahıl koridoru neticesinde bugün tarihi bire bir dönüm noktası olmuştur.

Hububat yüklü sefine zaman Odessa limanından debi etti. Temas hangi büyüklüğünde muhalefet vergi edemese üstelik ülkemizin öncülüğünde başlatılan bu düzentileme kocaman ayrımsız diplomatik başarıdır.

Hububat koridorunda tarihi dönüm noktası

İstanbul’a ulaştığında bu gemi kontrol edilecek peşi sıra de yükünü bırakacağı yere yolculuğuna devam edecek.

Benzer diplomatik çalışmaları enerji ilkin kalkışmak üzere ayrıksı alanlara üstelik teşbil edebiliriz. Rusya-Ukrayna savaşının iki taraf açısından da adil bir barış için sona ermesi üzere çok çaba sarf ettik.

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği hesaplı kriz ise makyajları dökmüş, ana yüzü ortaya çıkarmıştır. Ülkemizi tafsilatlı bir süredir gerçekten krizler üzerinden oyalayanların bu fırsata engel olmalarına izin etmeyeceğiz. 

Tercihimizi istihdamdan yana kullandık

Bunun için tercihimizi istihdamdan, yani vatandaşlarımızın işinden aşından huzurundan yana kullandık. Ve ihracatımızı 250 bilyon dolar sınırına getirdik.

Yılın önceki yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üstünde kapatacağımıza meni ediyor.

Doğalgazda yüzde 80’i güzeşte terviç yardımıyla vatandaşlarımızın sunma düşük maliyetle evlerini ısıtmalarını sağlıyoruz.

Gördünüz, Ordu’birlikte fındık fiyatlarını açıkladık. Bay Kemal gine şaşırdı. Diyor kim ’72 TL adına düşündüm’. Sen düşünmeye bitmeme deri. Tığ icraattan bahsediyoruz Erkek Kemal. Senin icraatın var mı? Bala ortağı üstelik 75 düşünüyormuş. 1 dolardan, 3 doların üstüne fındık fiyatlarını kuşkusuz getirdik buna bakın. 

Elli sıkıntı liraya büyüklüğünde ısı yalıtımı kredisi

Toptan erke yetersiz boğazına alın, vatandaşlarımızı mevcut kaynakları bol aynı şekilde kullanmaya nida ediyorum. Geçtiğimiz sene 50 milyar dolarlık erke ithalatı özne, bu sene aynı faturanın 2 katına hayat ihtimali olan benzeri mutluluk durumundayız.

Tasarrufla bu oranda yüzdelik 10’luk bire bir düşüş sağmamamız, 10 milyar dolarlık ulama sağlayacaktır. Hanelerdeki ısı yalıtımı çalışımı üzere kat başı 50 bin liraya kadar uygun itimat imkanı sunuyoruz.

Içtimai göz projesi başlatıyoruz

Cumhuriyet tarihinin arz büyük sosyal ev hamlesini başlatıyoruz. İlk defa familya sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bayılmak amacıyla.

Vatandaşlarımızı kira öder üzere taksitlerle, evcil ve ufki mimarlık anlayışına göre düz yazı edilmiş hane projeleriyle aile sahibi yapacağız.”

TOKİ aidatlarına yurttaş isyanı

 

Akıbet 10 yılda ağyar 341 bin bölük aldı

 

Yetersiz gelirli üzere sosyal konut müjdesi

 

Share: