Çizgi darlığı ameliyatı sonrası yürüyemeyen zahmetli asker azmiyle ayağa kalktı

Biçim darlığı ameliyatı sonrası yürüyemeyen tekaüt asker azmiyle ayağa kalktı

Fizik tedavi ve rehabilitasyon amacıyla Eskişehir’e mevrut Halis Ünlü:

“Onlar tek devir bana ‘sen olimpiyatlara katılıp 100 metre koşacaksın’ demediler ama ‘belki olimpiyatlara katılabilirsin’ dediler”

Uzm. Dr. Türkan Tünerir: “Hikmet otama gür uygulandığında çaresiz kabilinden zahirî hastaların de ayağa kalkıp yürüyebileceğini biz Arı komutan ile esasen görmüş olduk”

ESKİŞEHİR – İzmir’dahi 2 sene önceki spinal stenoz (geçek darlığı) nedeniyle dal ameliyatı geçirdikten sonraları uzuvlarında uyuşmalar başlayan ve yürüyemeyen 76 yaşındaki zor subay Temiz Adlı, fizik otama ve iyileştirme üzere geldiği Eskişehir’üstelik, azim ve isteği yardımıyla 90 seanslık rehabilitasyonun ardından bastonla yürümeye başladı.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki emekli subay Öz Adlı,2 sene evvel omurgadaki sinir kanallarının daralması kendisine bildik spinal stenoz (çizgi darlığı) hastalığı nedeniyle sorumluluk bölgesinden cerrahi müdahale geçirdi. Ameliyatın ardından kol ve bacaklarda kesim ile yürüyememe şikayetleri kâin Adlı, fizik otama ve iyileştirme çekmek üzere yaşadığı yerde değişik merkezlere başvurdu. Buradaki tedavisinden pahal akıbet düzlük Adlı, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Otama ve Iyileştirme Tababet Merkezi’ne başvurdu. Merkeze geldiğinde düşük hareket kabiliyetine ehil olan ve yürüyemeyen Adlı, tedavisinin geçmiş aşamalarında ayağa kalktı ve örümcek sebebiyle volta kapasitesine ulaştı. Ünlü, 90 seanslık rehabilitasyonun arkası sıra bastonla yürüyebilmeye başladı. Rehabilitasyona başladığında gösterdiği azim ve terapistinin nazik desteğiyle yine yürüyebilmeye başladığını kaydeden Ünlü, tedavisine ‘çift çift’ gittiğini söyledi.

“Burada şefkatlilik, görelik ve bilgelik gördüm”

Ayağa kalkmasında ve yürüyebilmesinde fizik otama uzmanları ve terapistinin şişman emeği olduğunu tamlayan Öz Ünlü, “Sınır daralması ünlü hastalığım varmış. Bire Bir operasyon geçirdim, ancak sonrasında hikmet tedavi görmem gerektiği söylendi. İzmir’in Ödemiş, Tire ilçelerinde fizik otama almaya çalıştım, fakat yetersiz kaldı. Fizyomer’e yüzde 5 cereyan kapasitesiyle geldim. Şu anda bana yüzdelik 80’e çıkmışım kabilinden geliyor. Burada şefkat, sadakat ve bilgi gördüm. Yarını gören çalışanları gördüm. Onlar hiçbir ant bana ‘sen olimpiyatlara katılıp 100 metre koşacaksın’ demediler ama ‘belki olimpiyatlara katılabilirsin’ dediler. Zaman koşa çift buraya geliyorum. Terapistimi ortada olmaksızın duramam. 76 yaşındayım, dünyada yapmış olduğum bildirme akla yatkın cereyan Eskişehir’e Fizyomer’e akmak oldu. Fizik otama ihtiyacı olanlar sakın ola boşlama etmesinler” diye niteleyerek konuştu.

“Amacımız hastamızı müstakil bastonsuz yürüyebilecek hale anlatmak”

Saf Adlı’nün durumu ve tedavisi için bilgi veren Eskişehir Fizyomer Terapia Hikmet Tedavi ve Iyileştirme Tıp Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, “Hastamız mayıs ayında bize başvurma etti. Kollarında ve bacaklarında çılgın uyuşmalar ve yürüyememe şikayetiyle geldi. İki sene geçmiş sorumluluk bölgesinden spinal ancak geçek yerine aşina biçim darlığı ameliyatı ergin. Yaşadığı yerdeki fizik tedavi ve iyileştirme imkanlarının ehliyetli olmaması cihetiyle uygun tıpkı iyileştirme görememiş. Bize geldiğinde kendisinin birlikte bahsettiği üzere, 4 can tekerli sandalyeye bindirerek kendisini etüt odasına getirmişlerdi. Hem ıstırabı çok fazlaydı, hem birlikte yürüyemez durumdaydı. Bize inandı, güvendi. Tek başına örümcek ile yürümeye başladı. Demin bile bastonla volta aşamasına geçtik. Bağımlı ağrı ve uyuşmaları dahi kalmadı beraber. Ahir aşamada bile amacımız hastamızı hür bastonsuz yürüyebilecek arkaç değirmek. Hep ekibimiz var gücümüzle onun için uğraşıyoruz. Bu süreçte evini de Eskişehir’e taşıdı, demin burada yaşıyor. Hikmet otama gani uygulandığında çaresiz üzere sâdır hastaların da ayağa kalkıp yürüyebileceğini biz Temiz bey ile yeniden görmüş olduk” dedi.

Share: