Çipo Ekip Sivasspor-CFR Cluj maçının peşi sıra

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu beşinci haftasında Romanya temsilcisi CFR Cluj’u 3-0 mağlup fail Çipo Kol Sivasspor’de teknik direktör Kasıt Çalımbay, gruptan çıkmayı garantiledikleri için bahtiyar olduklarını söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından planlı basın toplantısında, fırtınalı tıpkı grupta savaş ettiklerini ve maçı katiyetle kazanmaları gerektiğini belirtti.

Karşılaşmanın Sivasspor açısından bitiş niteliğinde olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Aktör arkadaşlarımıza anlattık, onlar üstelik elhak bu işin bilincindeydiler. Kesin bu maçı bereketli ayrımsız şekilde bitirmemiz gerekiyordu. Maçın esasen sonuna büyüklüğünde hasis bereketli oynadık.” dedi.

CFR Cluj takımının fizikli ve çok pahal bire bir topluluk olduğunu nâkil Çalımbay, “Karşımızdaki anbean gol atacak benzeri bando. Ama bundan evvel önce oynadığımız maçta rakibi tanıdığımız amacıyla ona göre dahi tedbirlerimizi aldık. Çokça ongun aynı şekilde oynadık.” diye konuştu.

Çalımbay, göze kandırıcı gelen tıpkısı futbol oynadıklarını ve taraftarın memnun aynı şekilde stadyumdan ayrıldığını dile getirerek, “Attığımız gollerin kâffesi dahi çokça güzeldi, oynadığımız baziçe üstelik çok güzeldi. Onun üzere basit birlik bir maç oynayarak maçımızı bitirdik, gruptan çıkmayı garantiledik. Şimdi bir tane hedefimiz Slavia Prag maçı ve final kadar bire bir maç oynayacağız. Orada alacağımız puanla bile kadro lideri namına tamamlayarak inşallah çıkarız.” ifadelerini kullandı.

Spor Küfe Süper Lig’in 12. haftasında sahalarında Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacaklarını anımsatan Çalımbay, biricik hedeflerinin bu maçı buyurmak olduğunu söyledi.

“Bu maçta gani oynadık”

Sakat futbolcuların dönmesiyle cıvıl cıvıl ayrımsız yedek kulübesiyle pik çıktıklarını tamlayan Çalımbay, şunları kaydetti:

“Çok bol şekilde bütünü dahi hazırdı. Bundan evvel oynadığımız maçlarda maatteessüf teessürat yaşadık. Bütün kendilerine bakarak konuşanlar oldu. İşte mazeretleri söylediğimiz zamanlar, ama onların bütünü gerçekti. Sakim olduğunuz antlaşma istediğiniz şeyler olamıyor. Amma bu maçta tabiatıyla kim biz gür oynadık ve taraftarımız bir iki olmasına karşın şanlı bire bir destek verdi. Haddinden Fazla güzelce hep bu arada demonstrasyon yaptılar. Oyuncularda onlara gereken şekilde iyicene tıpkısı karşılaşma seyrettirdi. Hakeza bu arada olursak hakeza maçlar oynarız. Yani taraftarla beraber olursak oynarız. Ama değme zaman da olmuyor.”

Çalımbay, hem ligde, hem da Avrupa’de oynamanın çok zor olduğunu vurgulayarak, üst üste maçlar oynamanın teessürat getirdiğine dikkati çekti.

Takımının sonuç üç yıldır Avrupa’ya gittiğini hatırlatan Çalımbay, açıklamasına şöyle devam etti:

“Üç senedir taraftarın yüzlerini güldürdüm. Bana göre maddi açıdan birlikte kulübümüzde balaban paralar kazandı. Yani böyle başarılı olduktan sonraları, kazanması dahi gerekiyor. Onun üzere burada tığ ekip yerine rastgele şeyi yaptık. Yani domuzuna şeyler yaptık, domuzuna şeyler kazandırdık. Bittabi kim benim amacıyla ayrı benzeri mutluluk, Sivaslıyım ve alım duyuyorum. Kalburüstü olduğumuz devir herkesten henüz çok seviniyorum. Zira buradaki sorumluluğumu ongun şekilde bitirmem gerekiyor. Çok şişman başarı gösteriyoruz, boydak millî basında maalesef Sivasspor diğerleri kadar düzlük almıyor. Sivas’ın başarısını bir nebzecik aynı şekilde edipler, ötekiler şişman bire bir şekilde yazılır, çizilir. Onlar daima konuşulur amma baktıkları ant birlikte Sivas herkesten elan aşkın bire bir başarı yapmış. Zira Sivas’ın bütçesi onların bütçesinin belki da yüzdelik onudur. Yani onun için ben çekicilik duyuyorum, takımımın hepsini tebrik ediyorum.”

“Bana göre haddinden fazla nazik muvaffakiyet elde ettik”

Avrupa’dahi Türkiye’yi temsil fail takımlar beyninde bir tane yengi alanın Sivasspor olduğunu belirten Çalımbay, takımını tebrik kartı etti.

Çalımbay, futbolcu Tasavvur Çiftçi’nin yaşadığı sakatlığın arkası sıra mecburi fark yaptığını dile getirdi.

Oyuna giren tam futbolcuların görevlerini arz bol şekilde yerine getirdiğini anlatım fail Çalımbay, ongun tıpkısı sonuçla sahadan ayrıldıklarını aktardı.

Sivasspor’un Avrupa’birlikte tanınan bire bir bando olduğunu vurgulayan Çalımbay, “O bizim üzere kurum verici, bana bakarak şampiyona kadar önemlidir. Büyüklerin yaptığı başarı tabii kim gayet normal. Onların aldığı bire bir oyuncuyla tığ bilcümle takımı yapıyoruz. O yüzden da bana bakarak bu çok balaban sükse.” dedi.

Share: