Çin’de başlayan taşınmazlar çöküşü dünyaya yayılır mı?

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ ISTIHBARAT SERVİSİ

Çin’birlikte takanak batağına sakıt gayrimenkul sektörü ağırlık durumda. Yurt krizinin dünyaya yayılmasından endişe ediliyor. Hong Kong’bile tıpkısı alacaklının iflas başvurusunda bulunmasından sonradan Evergrande tasfiye ile yüz yüze. İkinci sunu iri gayrimenkul grubu neredeyse benzeri yıldır krizden çıkamıyor.

Evergrande krizi sektördeki farklı nazik isimlere üstelik bulaşıyor. Bu dahi küresel ekonominin sarsılmasına hastalık olacak bir evolüsyon kendisine gösteriliyor.

VECIBE ÖDEME KRİZİ

Emlak geliştiricisi Shimao çıktı emniyet faizlerini ödeyemeyerek temerrüde sakıt önce şeriklik oldu. Şanghay merkezli müşareket bu haftanın başlarında 1 bilyon dolarlık krediyi ödeyemeyeceğini duyurdu.

Uzmanlar gelişmelerden sonra yaptıkları değerlendirilmelerde Shimao hakkındaki haberlerin, elden Çin’bile değil, sair ülkelerde üstelik sınırlı tıpkı tedirginliğe illet olduğunu belirtiyor. Namus Borcu batağına düşen Artık insanlar balon riski ve aşırı kızıl yurt piyasaları hakkında endişelenmeye başladığı rapor ediliyor.

İngiltere başta görünmek üzere Avrupa’birlikte mütezayit nema oranlarını bile hele değişken faizli mortgage kredisi kullananları önümüzdeki dönemde iri sıkıntıya sokacağı vurgulanıyor. İngiltere’üstelik yüzdelik 1.25 olan faizlerin önümüzdeki yıl ortasında yüzdelik 3.5’e kadar çıkacağı bu yüzden da bir nice kişinin basamak kredisini ödemekte zorlanacağı belirtiliyor.

2023 yılında basamak piyasasını neler bekliyor?

 

Konut piyasasında düzelti başladı, çığlık senaryo mail

 

Çin’bile gayrimenkul satışları 16 yılın dibinde

 

Çinli inşaat şirketi arbitraj borcunu ödeyemedi

 

Share: