Cihet pazarlarında denetim

Samsun’bile, İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yön pazarlarında denetleme gerçekleştirdi. Ekipler, muamele yerlerinin temizliğinin yanı sıra, pazarcı esnafının değer etiketleri, büyüklük-etki aletlerini arama etti.

İlçede kurulan pazarları denetleyen ekipler, tezgahları tek biricik gezerek değer etiketi kontrolü, etiketlerin düzgün konulması ve rakamların okunabilir olması ve ölçü muayenesi kadar hususları inceledi. Mütemmim hakları ile ilgilendiren bilgelik veren ekipler, pazarcılara hijyen şartlarına akıllıca akıntı edilmesi noktasında uyarılarda bulundu.

“Okunurluğu olmayan etiketlere engelleme ediyoruz”

Yapılan denetime katılan İlkadım Belediyesi Polis Müdürü Izzetinefis Soluk yaptığı açıklamada, “Etikette ‘yarım’ yazısı rakamdan henüz âdeta yazılıyor. Burada ilk zahirî ölçü oluyor. Pazarcı etikete şişman yazdığı rakama ürünü harcamak zorunda. O kimlik tüketiciyi yanıltıyor, aldatıyor. Okunurluğu sıfır etiketlere ekiplerimizle müdahale ediyoruz. Bu konuda talimatname var. Etiketlerin şekli ve uygulanması gereken kuralları birlik semt pazarlarımızda ekiplerimizle denetlemeye bitmeme edeceğiz” dedi.

“Etiket uygulaması ile yanlış anlamalara akıbet vereceğiz”

Yön pazarlarında yegâne cins kimlik uygulamasını hayata geçireceklerini açıklayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yegâne soy kimlik uygulamasının iki esas amacı var. Nakıs, bağdaşmaz ya dahi yanlış iz ve kıymet bilgilerinin önüne koymak ve lokal ürünlerin değerini destek olmak. Pazarlarda elle hazırlanan etiketlerde hele cirim ile yazıların fark edilmesiyle süregelen aynı sorunun henüz çözümüne dayalı majör kadem atacağız. Amacımız site kimliğinin önemli tıpkısı parçası olan alışveriş yerlerinin mekansal kalitesinin artırarak, yan sakinlerinin henüz şen aksata yapabilmesinin ulaşmak” diyerek konuştu. – SAMSUN

Share: