Ciğer ağrısı ile gitti anjiyo oldu

Döş ağrısı ile gitti anjiyografi oldu

16 yaşındaki tendürüst kolundan anjiyo ile sağlığına kavuştu

BURSA – Bursa’da göğüs ağrısı ile hastaneye kaldırılan 16 yaşındaki dinç, kolundan yapılan anjiyografi ile sağlığına kavuştu. kalp kası iltihabı olduğu belirleme edilen güre, mutluluğunu tarif edemedi.

Bursa’da branş ve bağır ağrısı olduğunu ailesiyle paylaşan taze, hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayene ve tetkiklerin peşi sıra önsezi kasında iltihap olduğu tespit edilen dinç, anjiyo otama uygulandı. Normalde kasıktan yapılan anjiyo, gence ilk kez kolundan yapıldı. Sağlığına munsap genci araştırı eden Medicana Bursa Hastanesi Yavru Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Bahattin Öncü, “16 yaşındaki hastamız bize bağır ağrısı şikayetiyle geldi. Yaptığımız muayeneler sonrası, okkalı durumdaki miyokart iltihabı olduğunu ayırt ettik. Hastamızı yatırarak tedavisin başladık. Daha sonraları hastamıza anjiyo yapmamız gerekiyordu. Genellikle anjiyo için kasık damarlarını kullanırız. Fakat bu hastamızın yaşı ve fiziki durumu koldan yapmaya makul olduğu üzere hastanemizde ilk defa, koldan girerek anjiyografisini yaptık. Oldukça başarılı ayrımsız prosedür oldu. Hastamızı taburcu ediyoruz” dedi.

Geçirdiği kalburüstü operasyondan noksan saat sonraları taburcu olan Arda Kapıcı, “Iyi göğüsüm ağrıyordu. Değerlerim ise 30 bin bundan sonra. Riskli bir durumdaymışım. Tedavimi oldum. Haddinden Fazla mutluyum” diye konuştu.

Anne Aynur Kapıcı ise, “Oğlumu bağır ağrısı şikayeti vardı. Doğrulamadığı ve zorlandığını söylüyordu. Acilden getirdik. Değerleri haddinden fazla efdal imdi. Kolundan anjiyografi oldu. Şu anda çokça şükür değerleri normale döndü” şeklinde konuştu.

Share: