CHP’li Tutdere: “Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da 230 Yabanlık Katışıksızlık İşi Kadrosuna 72 Bin 853 Zinde İşsiz Kardeşimiz, 176 Nefis Asayiş İşi Kadrosuna…

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da 230 yabanlık saffet işi kadrosuna 72 bin 853 zihayat atıl kardeşimiz müracaatta bulundu. Yeniden 176 yabanlık düzenlilik işi kadrosuna 8 bin 372 atıl kardeşimiz müracaatta bulundu. Hoppadak bu iki şehirdeki marifet üstelik TÜİK’in açıklamış olduğu işsizlik verilerinin akıllıcasına olmadığını sahadaki oranın haddinden fazla daha yukarılarda olduğunu meydanda ortaya koymaktadır” açıklamasını yaptı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, işsizlik ile ilgili izah yaptı. TÜİK verilerine bakarak 2022 yılı Ilk Teşrin ayında süreduran işgücü oranı bire bir geçmiş ayak tabanı göre değiş göstermeden yüzde 20,3 oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artışla yüzde 10,2 seviyesine yükseldi. TÜİK verilerini anımsatan CHP Adıyaman Mebus Abdurrahman Tutdere, şunları söyledi:

“Biz TÜİK’in verilerinin güvenli olmadığını, saha ve gerçeklikle örtüşmediğini gelişigüzel defasında söyledik. Bu verilerin doğru olmadığının tıpkı misil elan altını resmetmek istiyoruz. Bu verilerin doğru olmadığı Adıyaman ve Şanlıurfa’dan özellikle İŞKUR’a aksiyon talebinde mevcut şahısların sayısı ile dahi küşade ortaya çıkmaktadır.

Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da 230 nefis günahsızlık işi kadrosuna 72 bin 853 zihayat etkisiz kardeşimiz müracaatta bulundu. Gine 176 yabanlık asayiş işi kadrosuna 8 bin 372 tembel kardeşimiz müracaatta bulundu. Hemen bu iki şehirdeki fen dahi TÜİK’in açıklamış olduğu aylakçılık verilerinin akıllıca olmadığını sahadaki oranın çok henüz yukarılarda olduğunu degaje ortaya koymaktadır.”

Tutdere, yaptığı mukayyet açıklamada ise 82 bin kişiden 13 bininin üniversite mezunu olduğuna özen çekerek, ” Sağlık Bakanlığı’nın Adıyaman ve Şanlıurfa’da İŞKUR marifetiyle yapacağı kapalı sayıdaki günahsızlık ve güvenlik görevlisi kadrolarına başvuru yapanların az daha 13 bini darülfünun mezunu” dedi.

Share: