CHP’li nazır, toplumsal medya yasasına Meclis’te telefonunu parçalayarak tepki gösterdi

Kamuoyunda ‘sosyal medya yasası’ kendisine tanıdık, dezenformasyonla savaş yasasınınTBMM Umumi Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor. Ihtilaf düzenlemeyi ‘sansür yasası’ yerine nitelendirirken, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay yasayla ilişik TBMM’dahi ilginç ayrımsız protestoya imza attı. Erbay, kürsüde cep telefonunu çekiçle kırdı.

“KULLANMANIZA LÜZUMLU KALMAYACAK”

Yasaya şiddetli cebin çıkan Erbay, “Bu yasa gençleri çokça ilgilendiriyor. Ego buradan, 15, 16, 17 yaşında ve hele 2023’te Türkiye’nin kaderini belirleyecek 18, 19, 20 yaşında ilk kez fikir kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum. İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi, AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Yegâne özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz. Zaman 12 Teşrinievvel. Eğer buradaki kanun Meclis’ten geçerse bu telefonu (elindeki çekiçle telefonu kırarak) daha çok bu şekilde kırıp atabilirsiniz zihayat kardeşlerim. Kullanmanıza lüzumlu kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran’da o dinç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir.” dedi.

MHP’DEN ÇEKİÇLİ PROTESTOYA TEPKİ

MHP Takım Başkanvekili Erkan Akçay ise Erbay’ın Umumi Kurul’a çekiçle girmesinin haram olduğunu belirterek, “Biraz evvel CHP Muğla Milletvekili, kürsüde konuşurken elinde çekiçle telefon materyalini parçaladı. Sorum hem size hem bile CHP Kadro Başkanvekili’ne. Efendim, Genel Kurul’a çekiçle girilebilir mi? Yer azından anımsatmak gerekmez mi? Halen bu çekiç Genel Kurul’da mıdır” ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANVEKİLİ’NDEN YANIT

TBMM Başkanvekili Haydar Akaret, çekicin Umumi Kurul’dan çıkarıldığını düşündüğünü kaydederek, “Kırıcı niyetle kullanılmadığı için… Sayın Akçay, siz bile biliyorsunuz ben üstelik biliyorum. Umumi Kurul’a girerken kimesne milletvekillerini taharri etmiyor. Acı niyetle kullanılmak üzere getirilmiş bire bir çekiç değil. Ben arkadaşımdan dilek ediyorum, alımlı birlikte hariç çıkarsın. Aynı yüklülük olacağını dahi düşünmüyorum” diye yanıt verdi.

Share: