CHP’li Atmaca: “Hekimlerimizin emek özgürlüğü engellenmekte”

CHP Balıkesir Saylav Fikret Mecnunca, Özel Hastaneler Yönetmeliği ile hem hekimlerin mesai özgürlüğünün engellendiğini hem bile hastaların doktor ve hastane seçilmiş özgürlüklerinin yasaklandığını öne sürdü.

Delimsirek, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Farklılık Yapılmasına Dayalı Yönetmelik ile Ayakta Canlandırma ve Otama Yapılan Özel Afiyet Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Başkalık Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete’da yayımlandığını anımsattı.

Hususi Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle doktorlara çabucak ayrımsız hastanede operasyon etme yetkisi tanındığını anlatan Delicesine, doktorların başka tıpkısı şifahane ile kesim ika hakkının ellerinden alındığını söyledi.

Yönetmeliğin Anayasa’daki yasa uğrunda akreditasyon ilkesine mugayir olduğunu savunan Atmaca, “Bu yönetmelik temelde Anayasa’ya hilaf tıpkısı düzenlemedir. Bu yönetmelik ile hem hekimlerimizin düzentileme özgürlüğü engellenmekte hem üstelik hastalarımızın doktor ve hastane seçme özgürlükleri yasaklanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Share: