Çavuşoğlu’ndan Türkiye-Suriye görüşmeleriyle ait izah: Rusya’dan öneri geldi, haftaya toplantı yapılacak

Rusya’nın başkenti Moskova’üstelik geçtiğimiz aylarda savunma bakanları düzeyinde yapılan görüşmenin arkası sıra Türkiye ile Suriye arasında bakir temasın kurulup kurulmayacağı merak konusu olmuştu.

“GELECEK HAFTA BAKAN YARDIMCILARIMIZ GÖRÜŞECEK”

Konuyla ilgili serencam durumu nâkil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk toplantı üçlü formatta gerçekleştirildi. İran Dışişleri Bakanı kardeşim üstelik bu toplantılara gelmek istediklerini söyledi. Biz üstelik Türkiye adına bundan hiçbir kötülük olamadığını söyledik. Ruslara üstelik İran’ın katılmasında çevrili bulunmayan dedik. Dışişleri Bakanları toplantısı üzere icraat bitmeme ediyor. Kuartet formatta olacak. Bu toplantı üzere Ruslardan maharet tıpkı güruh teklifi geldi. Bunun için nazir yardımcımız gelecek hafta Moskova’dahi toplantıya katılacak” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, “VAKTİ SAATİ GELDİĞİNDE GÖRÜŞÜRÜZ” DEMİŞTİ

Öte yandan; Erdoğan henüz önce üstelik “Esad ile görüşür müsünüz?” sorusuna, “Şu zaman bakımından böyle tıpkı özdek bahis konusu değil. ‘Mümkün değildir’ gibi benzeri ifadeyi kullanan bire bir politikacı değilim. Vakti saati geldiğinde tığ Suriye’nin başkanıyla de görüşmeye gideriz. Alt kademede elhak görüşmeler sürüyor” açıklamalarında bulunmuştu.

Share: