Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde sarsıntı bölgesindeki sonuç durumu değerlendirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı yoluyla yapılan açıklamada, görüşmede çokça sayıda birey kaybına ve şişman yıkıma el açan depremlerde uymazlık gören halka müteveccih insanca yardım çalışmalarına ilgilendiren akıbet ebat ele alındı.

Depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi zımnında bire bir posta henüz taziyelerini ileten ve yaralılara acil şifalar dileyen Bayramov, Azerbaycan’ın rastgele devir olduğu kadar bu ağırlık günlerde üstelik cömert Türkiye’nin beraberinde olduğunu ve depremin etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla desteğini sürdüreceğini söyledi. Bayramov, Türkiye’nin bu sağlam sınavın üstelik üstesinden geleceğine olan inancını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu ise sarsıntı bölgesindeki son kapsam ve kontrol istirdat çalışmalarının gidişatı hakkında mevkidaşına ayrıntılı hikmet verdi. Telefon görüşmesinde ayrıca, bölgedeki mevcut genişlik ve başka konularda de düşünce alışverişinde bulunuldu. – BAKÜ

Share: