Çarkıt sevgilisinin otomobiline bomba koyan adamdan şaşırtıcı ifade: Elektronik kelepçeyi evde bırakıp benimle buluşuyordu

7 Ocak’ta Ulukavak Mahallesi, Sakarya 3’üncü Sokak’ta meydana mevrut olayda; park halindeki otomobilin altına, iddiaya bakarak, düzenek yerleştirildiğini ayırt fail Hatun Çıpa (56), polise bildirdi. İhbarla bölgeye gidiş geliş, asayiş ve bomba imha ekipleri sevk edildi. İncelemede, otomobile bomba düzeneği yerleştirildiği belirleme edildi. Çevrede asayiş önlemi alan ekipler, bölgedekileri uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanlarınca bomba düzeneği tehlikesiz alana alınarak, fünye ile patlatıldı. Patlama sırasında 3 araçta üstelik hasar oluştu. İncelemede, bomba düzeneğinin üstünde batarya ve gâh zerre ile aparatlar bulundu. Parçalar incelenmek için polis güçleri merkezine götürüldü. Hatun Demir’in de şikayeti ile serbest çaplı soruşturma başlatıldı. Çıpa’in dini nikahla gelişigüzel yaşayıp ayrıldığı, bomba düzeneğini otomobile yerleştirdiği kanıt edilen Ayar Karadağ (45) ile müzaheret ettiği öne sürülen Şükrü Gül (46), mahkemece tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Porte Karadağ ile Şükrü Gül karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘tehlikeli maddeleri destursuz yerine bulundurma veya ahali değiştirme’ suçlarından 23’er yıla kadar mahbes istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, 1’inci Vahim Ceza Mahkemesi’nce akseptans edildi. Tutuklu sanıklar ilk defa hakim karşısına çıktı. Duruşmaya mevkuf sanıkların yanı sıra canip avukatları ve Hatun Demir katıldı.

“KENDİSİNİ HADDINDEN FAZLA SEVİYORUM”

Kırat Karadağ, savunmasında, “Bayan Demir ile 10 yıl bu arada yaşadık. Ego kendisini çokça seviyordum. Ona olan sevgim yüzünden gözüm âmâ oldu, diyebilirim. Bunun hesabına siz ne derseniz deyin. Çocuğunu üniversitede ben okuttum, namına rate bir araba aldım, geçimini ben sağladım sonra aramızda sorunlar çıkmaya başlayınca ego kendisinden belgit istedim, o birlikte çalışıp bana borcunu ödeyebileceğini söyledi. Yeniden üstelik borcuna kıymet 4 bin TL’lik iki hüccet aldım. Çünkü aramız onunla bozuluyordu. 2018 yılında anlaşmazlıklarımız daha dahi arttı ve 2020 yılında aksiyon için iklim dışına çıktığımda, Eş Demir’in evimizde ortak kullandığımız eşyalarımızı alıp evden gittiğini gördüm” dedi.

“KELEPÇENİN PARÇASINI EVDE BIRAKIP TELAKI YERİMİZE GELİYORDU”

Henüz bilahare benzeri araya geldiklerini anlatan Karadağ, “Kadın Çipo ile ara sıra benzeri araya geliyorduk. Benden şikayetçi olduğu üzere ayağıma elektronik strateji kelepçesi takılmıştı. Hatun, kelepçenin parçası olan ve kendisinde kâin aleti evine bırakıp kavuşma yerimize geliyordu. zaman zaman bile namına şikayetlerinden vazgeçmesini söylüyordum, bire bir süre sonra dahi vazgeçmişti. Fakat ben da elektronik bilezik halen duruyordu. Benzeri müddet sonradan üstelik aracının altında bomba düzeneği bulunmuş, bahis konusu kâin bomba ile benim hiçbir alakam yoktur, o aracın altına bombayı ego koymadım veya koydurmadım, benimle gelişigüzel vakfedilmiş mevcut Şükrü Gül’e bahse konu bombayı ben hazırlatmadım, Şükrü çalışanımdır, ara sıra Hatun Çıpa’i taharri ettirdiğim doğrudur. Hangi benim hangi üstelik yanımda müteharrik Şükrü’nün bu olayla ilgisi yoktur. Beratımı istiyorum” diye konuştu.

“ZAMAN ZAMAN EVDE OLUP OLMADIĞINI TAHARRI EDİYORDUM”

Bedel Karadağ’a müzaheret ettiği öne sürülen Şükrü Gül ise savunmasında, “Aracın altında bulunan bomba düzeneği ile ilişkin hiçbir ilgim yok, üzerime atılan suçlamaları asla kabul etmiyorum. Bu düzeneği aracın altına ego yerleştirmedim, Kadir Karadağ, Bayan Çipo’i çokça seviyordu. ‘bazı bazı evde olup olmadığını taharri et’ dediği üzere gidip geliyordum. Ego hakeza benzeri şey yapmadım, Paha satma Hatun Çıpa’in arabasının altına bomba düzeneği koydurmuş olabileceğini üstelik düşünmüyorum” dedi.

“KELEPÇENİN BANA VERİLEN KISMINI EVDE BIRAKIP BULUŞMAYA GİTTİĞİM AKILLICASINA”

Temas 2 kişiden üstelik şikayetçi olduğunu söyleyen Kadın Çipo, Valör Karadağ ile 2015 yılında yaşamaya başladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Paha ile resmi nikahımız yoktu. 2020 yılı Eylül ayında üstelik ayrıldık ve aynı farklı araya gelmedik, O dönemlerde Eder’in beni darbettiği günler olmuştur. Habbe eşyalarını ve benim çökertme telefonumu kırdığı amacıyla bana telefon alacağını söyleyerek iki hisse senedi imzalattı. Senetleri yersiz alıp kendisi doldurdu. Bana ‘Bak haddinden fazla biberli şeyler olacak’ diyordu. birkaç zaman geçtikten sonradan birlikte bana birisi tüfekle dokunaklı açıp yaraladı. Ego o bölüm Çorum’u ayrılma etmiştim, aracıma izleme cihazı yerleştirmiş ya bile takip etmiş cins. Sinop’ta beni buldu. Ben kendisinden korktuğum süresince onunla gelişigüzel Çorum’a ansız döndüm, elektronik bilezik taktığım dönemde dahi yine beni arayıp zılgıt ediyordu. Beni annemle çocuklarımla korkutuyordu. Biraz defa elektronik kelepçenin bana sunulan kısmını evde bırakıp Değer ile buluştuğum doğrudur. Ben bunları ondan korktuğum üzere yaptım, Aracımda bomba düzeneği bulunduğunda aracımı tek kimseye vermedim. Eder’le cezaevindeyken görüntülü ve sesli olarak görüşmüşlüğüm vardır. Kadir’in evet bile aynı başkasının aracıma bomba düzeneği koyduğunu gözümle görmedim, benim husumetlim ya üstelik düşmanım yoktur. İkisinden dahi şikayetçiyim.”

MAHKEME ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. Kadın Demir ise murafaa çıkışında “Adalet neyse o, söyleyeceğim ayrımsız şey namevcut. Suçluysa cezasını çeksin, günahsız ise çekmesin. Benim kimseyle zorum kimseyle iddiam namevcut” dedi.

Share: