Çad’ın eski Yer Bakanı’nın eşi, riskli tevellüt amacıyla Türkiye’yi yeğleme etti

Orta Afrika ülkesi Çad’de 4 defa sezaryenle mevlit eden çarkıt Mekân Bakanı’nın eşi Achta Bintou Boukar Moussa, riskli mevcut beşinci doğumunu, kızının faziletkâr lisans eğitimi aldığı Karabük’te gerçekleştirdi.

Çad’üstelik faal 37 yaşındaki Moussa, 4 defa sezaryenle doğum yaptığı için doktorların beşincisini riskli bulmasıyla eski Kasaba Bakanı olan eşi Ahmat Mbodou Mahamat ile şifahane arayışına girdi.

Doktorların henüz dolgunca olduğu için Türkiye’yi tercih etmesi üstüne Moussa, 3 bin kilometre yol katederek kızının yüksek lisans eğitimi aldığı Karabük’te sezaryenle mevlit yaptı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekoloji ve Veladet Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bülbül’ün gerçekleştirdiği başarılı ameliyatla dosdoğru eş yavru dünyaya getiren Moussa, evladına “Âdem (Fakirlik)” ismini verdi.

“Türkiye’nin doktorları elan gür olduğu üzere babam alelhusus burayı seçti”

Moussa’nın Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde efdal lisans eğitimi kayran kızı Aida Kani Ahmat Mbodou, AA muhabirine, annesinin Çad’dahi sezaryenle dördüncü doğumunu yaparken tartı yaşadığını anlattı.

Doktorların beşinci sezaryeni ciddi gördüğünü anlatım eden M’Bodou, “Tığ üstelik Türkiye’yi yeğleme ettik. Türkiye’nin doktorları elan bereketli olduğu amacıyla babam hele burayı seçti. Ego Karabük’te yaşıyorum. Bu nedenle Karabük Eğitim Bilimi ve Araştırı Hastanesini yeğleme ettik.” dedi.

“İmkanlarımız ehliyetli”

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmayan da Karabük Üniversitesinin, Türkiye’de sunma aşkın arsıulusal öğrenciye sahip üniversite olduğunu söyledi.

Burayı yeryüzü haddinden fazla Çad’dan gelen öğrencilerin tercih ettiğini aktaran Yılmaz, Aida’nın birlikte 5 yıldır Karabük Üniversitesinde eğitim bilimi aldığını kaydetti.

Uluslararası öğrencilerin ailelerinin birlikte tedavi amacıyla hastanelerine geldiğini belirten Yılmaz, “Bizde ameliyatlarını veya tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Bu, esenlik turizmi açısından, ülkemize, üniversitemize ve hastanemize ulama açısından ve bizi yeğleme edenlere hizmet açısından güzelce tıpkısı husus. İnşallah bu forma hizmetlerin ve ameliyatların uluslararası öğrencilerimizin yakınlarına devam edeceğini düşünüyorum. İmkanlarımız yeterli.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, elan evvel da ameliyata gelenlerin olduğunu dile getirerek, “Bunu daha birlikte yaygınlaştırmalıyız. Karabük’ün esenlik turizmi açısından daha ongun yerlere geleceğini düşünüyorum.” dedi.



Share: