Büyükşehir’den “45 ayda 80 proje” üzere şişko açılış töreni

Antalya Büyükşehir Belediye Reisi Muhittin Böcek’in planlı, kaideli, kimlikli kent hedefiyle 45 ayda hayata geçirdiği 80 proje ve bakım amacıyla CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun birlikte katılımıyla şişko küşat töreni düzenlenecek. “Antalya İkinci Yüzyıla Amade” başlığıyla yapılacak şişko küşat töreni, 21 Çatlak Çarşamba günü saat 15.00’te Sırça Ehram alanında gerçekleştirilecek.

Antalya’nın 19 ilçesi, 913 mahallesine “Ben sen namevcut, tığ varız; biz gelişigüzel yaparız” anlayışıyla hizmet veren Büyükşehir Şehremini Muhittin Böcek’in 45 ayda Antalya’ya kazandırdığı 80 proje için toplu küşat töreni düzenlenecek. “Antalya İkinci Yüzyıla Amade” başlığıyla düzenlenecek törende, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ekincilik ve yerelden kalkınma projelerinden enfrastrüktür çalışmalarına, esenlik ve toplumsal yardımlaşmadan kasaba ve sürdürülebilirlik projelerine büyüklüğünde Antalya’ya kazandırdığı 80 imza proje, yüzlerce bakım ve hayata geçireceği çalışmaların tanıtımı ve şişko açılışı yapılacak.

Tarımsal projelerin açılışı yapılacak

21 Fasıla Çarşamba günü saat 15.00’te Cam Piramit’te düzenlenecek açım törenine, CHP Umumi Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu bile katılacak. Törende açılışı yapılacak projeler arasında Manavgat, Grup, Kumluca, Gündoğmuş, Demre ve Döşemealtı’nda hayata geçirilen ve zirai üretimin artması noktasında nazik öneme cemaat Sınırlı Devre Tarımsal Sulama Tesisleri meydan alıyor. “Kadınlar üretsin, vatandaş kazansın, Antalya yerelden kalkınsın” diyerek hayata geçirilen Korkuteli Zayıf Besin Üretim ve Paketleme Tesisi ile Antalya Kadın Kooperatifleri As Alanları’nın bile resmi açılışı yapılacak.

Sosyal yardımlaşma projeleri

Gücünü halktan ve haktan düzlük belediyecilik anlayışıyla elverişsiz gelirlinin temas antlaşma beraberinde olan ve toplumsal yardımlaşmadan karşılık vermeden çalışmalarına devam fail Antalya Büyükşehir Belediyesinin; El Et, Ahali Benzen, Halk Savmak ve Antsu projeleri dahi merasim bünyesinde açılacak. Muratpaşa, Set, Gündoğmuş, Serik, Kumluca, Manavgat, Finike ve Gazipaşa’üstelik hayata geçirilen kreş ve zaman bakımevleri, Kepez’deki kız ve koca öğrenci yurtları ile Elmalı’daki mektepli yurdunun da açılışı gerçekleştirilecek.

Mekân ve sürdürülebilirlik projeleri

“Yer ve Huy Dostu Antalya” hedefiyle ati nesillere yaşanabilir tıpkısı acun bırakmak amacıyla icraat yürüten Büyükşehir; Çevre Eğitim Bilimi ve İnovasyon Merkezi, Şehremaneti Temel Bakım Binası GES, Belediye Erişim KAZANÇ Binası Depolamalı GES, Engelli Rehabilitasyon Merkezi GES, Bozova 1 ve Bozova 2 GES, Sefine Atılmış Çalım İstasyonları, Atılmış Isıdan Enerji Istihsal Tesisi, Manavgat Moskof Atık Transfer İstasyonu, Alanya Entegre Cani Atılmış Istimara ve Kaldırılmış Tesisi açılışını gerçekleştirecek.

Sosyal güvencesine bakılmaksızın herkesin bakım alabildiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Keyif Kompleksi, Emekli Kahveleri, Sokak Hayvanları Eğreti Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Şark Garajı Kültür ve Tecim Merkezi, Tümsekli Merbut Ahzüita Yeri ve Otoparkı, Briz Köprülü Dudak, Karaman ve Kuruçay Köprüleri, Elmalı Otobüs Terminali, Elmalı Kadın Emeği Istihsal Merkezi, Gazipaşa Kültür Merkezi, Kemer Cumhuriyet Meydanı, Kaş Ova Spor Salonu, Finike Eroğlu Nuri Camii ile Antalya’ya yeniden kazandırılan Vatan Kahvesi, Barbaros Çay Bahçesi kadar yatırımlar dahi açılışı yapılacak projeler beyninde yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin muvasala alanında yaptığı icraat ortada meydan düzlük ağız düzenlemeleri, düşüncesiz kavşaklar ile altyapı hizmetleri çerçevesinde 19 ilçede 1 milyar 785 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen içme suyu ve şebeke çalışmaları, arıtma projeleri bile 45 ayda 80 proje bünyesinde açılacak. – ANTALYA

Share: