Buğulanmış eş, saydam tabaka nakliyle baştan görmeye başladı

Buğulanmış herif, saydam tabaka nakliyle yeniden görmeye başladı

Kahramanmaraş’ta 15 yıldır görmeyen 70 yaşındaki Alaaddin Delimsirek saydam tabaka nakliyle yüzdelik 45 görmenin sevincini yaşıyor

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta çocukluğunda geçirdiği maraza sonucu müşahede kabiliyetini kaybeden 70 yaşındaki Alaaddin Atmaca, kornea nakliyle yüzdelik 45 görmeye başladı.

Kahramanmaraş’ta zihayat Alaaddin Delimsirek, çocukluk yıllarında geçirdiği bir çor sonrası iyi gözünden rahatsızlandı. İlerleyen yaşı sonrası sıhhatli gözündeki hastalığı, sol gözüne belgisiz şeklinde şiddetli namına nüksedince sol gözü da ağız ağıza kör oldu. 15 yıldır sol gözü dahi görmeyen Mecnunca, birçok hastaneye başvurdu fakat merhem bulamadı. Delice, serencam yerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Esenlik Uygulama ve Araştırı Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti.

Yapılan incelemelerin arkası sıra ameliyata alınan nemli adam, kornea nakliyle yüzdelik 45 görmeye başladı.

Tedavisi tamamlanan Alaaddin Delimsirek, görmeden girdiği hastaneden yürüyerek ayrıldı.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Akademisyen Dr. Uca Meşen, hastanın sağlıklı gözünün çocukluğundan beri görmediğini ve sol gözünün korneasında ateş denilen opaklaşma bulunduğunu tabir ederek, “Hastamızın gözü yaklaşık az metre kadar görebiliyordu. Saydam Tabaka nakli planladık ve akıllıca doku çıkınca birlikte tek göz olmasına rağmen hem saydam tabaka naklini, hem üstelik kataraktını başarılı bir ameliyatla aldık. Imdi kendi işlerini rahat tıpkısı şekilde yapabiliyor. Tek ayn olması ve elan önceki gıyaben gelmesi ve görerek buradan ayrılması bizi sevindirdi. Hastamızın müşahede durumu yüzdelik 45 bandında olup elan dikişlerini almadık. Bu dikişler alındıktan sonra hastamızın görmesi henüz dahi artacak” dedi.

Alaaddin Delimsirek ise, “Çocuklukta esen gözüm âmâ oldu daha sonradan sol gözüme bile geçti bu çor. Birçok yere gittik umudun olmadığını söylediler ve daha sonra birinin tarifi ile hastaneye geldik. Şuanda gözüm yüzde 45 oranında görüyor ortada olmaksızın geldim ve şimdi görüyorum” dedi.

Oğlu Hasan Şahin’bile, “Babamın 6 yaşından beri biricik gözü kayıp ve şuanda 15 sene öncesine büyüklüğünde sıhhatli gözüne geçti ve götürmediğimiz doktor kalmadı. Amcam burada nakil reşit ve o bize tavsiye etti” diye niteleyerek konuştu.

Share: