Buğulanmış adamın kızıl ve parasını dolandıran nahoş: “Gösterişli çıkart ha”

Karaman’da buğulu bire bir eş, kendilerini müddeiumumi ve polis güçleri kendisine tanıtıcı telefon dolandırıcılarına 100 bin liranın üzerinde değerli ve parasını kaptırdı. Polisin huysuz çalışması sonucu yakalanarak Karaman’a getirilen 2 dolandırıcıdan biri adliyeye getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen gazeteciye ‘Yakışıklı çıkart ha’ diyerek seslendi.

Dolandırıcılık olayı, 10 gün evvel Hamidiye Mahallesi Fevzi Vakarlı Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar telefonla aradıkları 61 yaşındaki V.B.’yi terörle savaşım savcısı ve polisi olduklarını söyleyerek inandırma etti. Bunun konusunda buğulu herif parçalanmamış söylenenlere inanarak evindeki altın ve paraları getirerek kendilerine vereceğini söyledi.

“Kızıl ve paraları poşet içerisinde yararsız kovasının yanına bıraktı”

V.B. ile telefon irtibatını tek kesmeyen dolandırıcılar, buğulu adama kesinlikle bu durumdan kimseye bahsetmemesini istedi. Buğulu adamın tamamen inandığına tatmin getiren dolandırıcılar alelacele harekete geçti. V.B.’den evdeki 4 sayı 64 gram ağırlığındaki değerli bilezik ile 400 euro parayı bir poşet içerisine koyarak gösterdikleri çöp kavasının yanına bırakmasını istedi. Bunun üstüne yaşlı herif 100 bin lira üzerindeki kızıl ve parayı dolandırıcıların tarif ettikleri çöp kovasının yanına bırakarak oradan ayrıldı. Zer ve paraları düz dolandırıcılar çabucak geldikleri 34 plakalı otomobile binerek bir anda Karaman’ı terk etti. Dolandırıcıların buğulanmış adamı telefonla yönlendirmeleri ise cadde üzerinde mevcut işyerlerinin asayiş kameralarına yansıdı.

“Buğulanmış âdem dolandırıldığını anlayarak polise başvurma etti”

Bire Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan V.B, Karaman Inanma Müdürlüğüne anbean şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı ile Düzenlilik Idarehane Müdürlüğüne vabeste ekipler düzentileme başlattı. Olayın yaşandığı ana yol üzerindeki düzenlilik kamerası kayıtlarını toplayan ekipler, şüphelilerin bindiği aracın plakası ile eşkallerini belirleme etti. Plaka Aşinalık Sisteminden (PTS) aracın Karaman’dan ayrılarak Aydınlık iline gittiğini öğrenen ekipler, takibe başladı. Aracın Konya’nın Ereğli ilçesine geldiğini belirleyen ekipler Ereğli polisiyle ortak düzenlediği operasyonla şüpheliler İ.A ile M.A.Ş.’yi yakalayarak Karaman’a getirdi.

“Gösterişli çıkart ha” dedi tutuklandı”

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından İ.A ile M.A.Ş., adliyeye sevk edildi. M.A.Ş, adliyeye getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen gazeteciye ‘Yakışıklı çıkart ha’ diyerek seslendi. Her iki sakil çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin, eksantrik suçlardan sabıkaları olan dolandırıcıların buğulanmış adamdan aldıkları altın ve paralara ulaşamadığı öğrenildi. – KARAMAN

Share: