Bu kursta sepetleri Anlatı vatandaşlar örüyor

Bu kursta sepetleri Hikâyeleme vatandaşlar örüyor

Hasırda sepet teksir geleneğini Hikâye vatandaşlar sürdürüyor

20 kursiyerin bulunduğu atölyede üretilen sepetler alelumum online yerine satılıyor

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde kaymakamlık öncülüğünden açılan kurs ile ağırlığı Hikâyeleme vatandaşlardan oluşan kursiyerler hasırdan sepet geleneğini sürdürüyor.

Afyonkarahisar’ın Dinar Kaymakamlığı yoluyla hayata geçirilen Sosyal El Birliği Merkezleri projesi ile ilçede Tahkiye vatandaşların içtimai entegrasyonlarını sağlamak üzere, psiko-sosyal, sosyokültürel, mesleksel, nutuk ve şahsi gelişimlerini sağlamaya yönelik adına faaliyetlerine devam ediyor. Proje çerçevesinde Hikâyeleme vatandaşlar hasırda sepet üretimi gerçekleştirerek karı bütçeleri yardım sağlıyorlar. Yaklaşık 20 kursiyerin bulunduğu atölyede üretilen sepetler genellikle online olarak satılıyor.

“Idareci öğreticiyi dahi öz aralarından seçtik”

Üretimle ilişik gazetecilere açıklamalarda kâin Ilçebay Kemal Arınmış, projeni çok maharet tıpkısı şekilde hayata geçirildiğini rapor etti. Merkezde elden anne terbiye değil tıpkısı zamanda içtimai kültürel icraat yapıldığına dahi dikkat çekici Ilçebay Duru, “Projemize iki ay evvel başladık. Geçmiş kıraat ve çeper kursları verdik. Sorasında ise sepet yapım kursuna başladık. Becerikli öğreticiyi de öz aralarından seçtik. Şuanda üretimi öğrendiler ve sepet yapıyorlar” dedi.

Kursiyerler ise kaymakamlığa kendilerine sağladıkları bu imkanlardan çevre teşekkürname etti.

Share: