Borsada, açığa satışta “yukarı aşama kuralı” zaman birlikte geçerli olacak

Borsa İstanbul NAN, BIST 50 endeksinde düz düz paylara yönelik 14-27 Eylül’de muteber açığa satma işlemlerinde fevk adım kuralının bugünkü seansta de devam edeceğini duyurdu.

Borsa İstanbul’un Kamuyu Tenvir Platformu’nda (TEN) yayımlanan açıklamasında, Resülmal Piyasası Oturmuş kararı göre BIST 50 endeksinde meydan alan paylarda açığa bey işleminin yapılabildiği anımsatıldı.

Söz konusu paylara müteveccih 14-27 Eylül’dahi getirilen açığa satış işlemlerinde yukarı aşama kuralının, bugünkü seansta bile uygulanmasına karar verildiği dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Açığa komutan işlemi yapılabilen paylarda açığa mir işlemi, açığa satışa konu olacak anamal piyasası aracının en üst gerçekleşen iş fiyatından daha faziletli ayrımsız kıymet üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Fakat, açığa satışa laf olan anamal piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının tıpkısı esbak fiyattan henüz efdal olması halinde açığa satma işlemi en üst gerçekleşen bedel düzeyinden birlikte yapılabilecektir. Dönüş zarfında ehil olunmadan yapılan ve elan sonra bire bir aktarılma ortamında yapılan alımlarla mülga satışlar birlikte açığa koca kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve envestisman kuruluşlarımız vasıtasıyla bu nitelikteki satışlara ilgili emirlerin bile açığa mir seçeneği işaretlenmek kanalıyla iletilmesi hususunda muktezi özen ve özenin gösterilmesi önem yer etmektedir.”

Share: