Borsa haset yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzdelik 0,17 ayar kazancıyla 3.265,64 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, eski kapanışa bakarak 5,49 fakül artarken, toplam işlem hacmi 63,1 bilyon lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzdelik 2,12 derece kazanırken, holding endeksi yüzde 0,29 değer kaybetti. Göz endeksleri arasında bildirme çok kazandıran yüzdelik 4,35 ile mali kiralama, faktoring, bildirme çokça kaybettiren ise yüzdelik 2,72 ile madencilik oldu.

Analistler, kalıp bankalarının sabık hafta agresif bire bir şekilde faizleri artırması ve faziletli nema ortamının bire bir müddet elan süreceği sinyali vermesinin ardından küresel pay piyasalarının cephe arayışına girdiğini söyledi.

Piyasalarda angarya arayışının sürebileceğini tamlayan analistler, yarın Avrupa Eşkâl Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının piyasaların odağında yer alacağını anlatım etti.

Analistler, ferda olgun gündeminde ev içinin asude olacağını, daraç dışında ise ABD’de toptan stoklar ve muntazır basamak satışlarının öne çıkacağını dile getirerek, beceri açıdan BIST 100 endeksinde 3.200 ve 3.140 seviyelerinin destek, 3.370 puanın dayanım konumunda bulunduğunu kaydetti.

Share: