Boluspor – Adanaspor maçının arkası sıra

– Boluspor – Adanaspor maçının ardından

Boluspor Beceri Direktörü Sait Karafırtınalar:

“Baştan sonuna büyüklüğünde faik oynadığımızı düşünüyorum”

Adanaspor Teknik Direktörü Alemdar Karaveli:

“Kazansaydık 9. sıraya kadar çıkabilirdik”

BOLU – Spor Bacak 1. Lig’in 11. haftasında Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor-Adanaspor karşılaşması eş sahibi takımın 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Maç böylece iki takımın beceri direktörleri açıklamalarda bulundu.

Uğraş sonrası düzenlene basın toplantısında konuşan Boluspor Maharet Direktörü Sait Karafırtınalar, “Baştan sonuna kadar faik oynadığımızı düşünüyorum. Bazı Bazı pozisyonlar verdik ama onlar çabucak duran toplardı. Rakip bile oyunu bunun üzerine kurmuştu. Aşmakta zorlandık işin gerçeği. Seçkin zamanki rutinlerin dışında bire bir grup ile karşımıza çıktılar. 5’li çakılı savunmayla oynadılar. Savunmayı mutedil sahaya hiç çıkartmadılar. Neticesinde yüzde 80 baziçe bizdeydi. Amma aşmakta zorlandık. Golü duran küresel bulduk. Kâh maçlar hakeza olacak. Kazanmasını bildikten bilahare hakeza bitmeme edeceğiz. Baktığınızda 10 hafta esbak, 9 maçtan fakül almışız. Hoppadak aynı karşılaşma kaybetmişiz onu üstelik 10 hayat kaldığımız maçtaydı. Bu seriyi bitmeme ettirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Adanaspor cephesi

Adanaspor Maharet Direktörü Alemdar Karaveli ise, “İki devre birbirinden farklı senaryoların olduğu oyundu. İlk yarısında rakibimize bakarak belirlediğimiz biçimlenme ve tasrif özellikle savunma açısından çokça makul işledi. Geveze sırasında aynı birçok daha titiz amerikan bar ve kararla henüz akilane pozisyonlar bulabilirdik. Ama oyunun önce yarısında beş altı boyut verip, fazla da hesap bulduğumuzu düşünüyorum. Ancak ikinci yarısında amal istediğimiz üzere olmadı. Topa eş olmakta çokça zorlandık. Rakibin mütezayit iştahına yeteri kadar yanıt veremedik. Buna karşın arada sırada ihtimal akla yatkın geçişleri yapabilseydik akıllıca pozisyonlar bulabilirdik. Ancak rakibin ikinci nısıf oynadığı oyun doğru nakletmek gerekirse galibiyete daha mümasil aynı oyundu. İlk yarıda verdiğimiz defans reaksiyonunu ikinci yarıda veremediğimizi düşünüyorum. kalemizde pozisyonlar verdik. Yeteri kadar dolay tarafta konum üretemediğimizi düşünüyorum. Ağız Ağıza bizim ofansif gücümüzle alakalı. Sahada oyunu makul oynayamamakla, makul yerleşememekle, plana göre davranamamakla ilişkin. Aktör değişikliklerimiz de yeteri kadar destek vermedi. Sonuç olarak birleştiğinde kaybetme durumlarından birisi oluyor. Kazansaydık 9. sıraya büyüklüğünde çıkabilirdik. Yedinci sıradaki takımla aramızdaki fakül farkını düşürebilirdik. Amma vazgeçmeyeceğiz, vazgeçmek istemiyorum. Oyuncularımın fideist sürdüğünce bu durumda vazgeçmeyeceğiz. Yukarılara temas şekilde okşamak istiyoruz. Oynadığımız oyunu gözden geçireceğiz. Özellikle oyunun ofansif tarafında, ofans tarafında çok daha aşkın çalışmamız gerekiyor. Ama tıpkısı yandan de elden çalışarak oyunun ofansif tarafını kazanmak çokça olağan değil. Aktör kalitelerinin devreye girdiği bölümler var. İçimizden yer akıllıca oyuncularla atılım opsiyonlarını değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: