Bolu’da hastaların sorunları ve talepleri hastanedeki merkezde çözüme kavuşuyor

Bolu İzzet Baysal Ihtişam Hastanesi Köroğlu Ünitesinde yıpranmamış kurulan “Hal Merkezi” yardımıyla rahatsız ve yakınlarının sorunları ile talepleri hemencek çözüme kavuşturuluyor.

İl Afiyet Müdürlüğünce kasaba illere üstelik bakım veren Bolu İzzet Baysal Şevket Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde sayrı ve yakınlarına elan bol hizmet sunulması için “Çözüm Merkezi” oluşturuldu.

Hastanedeki merkeze gelerek yaşadıkları sorun ve talepleri ileten pestil ve yakınlarına, yetkililerce tedavi, randevu alma ve ayrıksı hastanelere yönlendirilme kabil konularda koruyucu olunuyor.

“Hiçbir vatandaşımız bu kapıdan çözümsüz ayrılmasın istiyoruz”

İl Esenlik Müdürü Muhammed Güvenli Demirkol, AA muhabirine, Bolu’daki hastanelerin ongun madun yapısının bulunduğunu, Keyif Bakanlığının sağlamış olduğu imkanlarla doktor zenginliklerinin ve türlü branşlarda haddinden fazla yetenekli doktorların olduğunu anlattı.

Kentte 1, 2 ve 3. basamak keyif hizmetlerinin olduğunu aktaran Demirkol, “Familya hekimliklerimiz, yine celal hastanelerinin ortamında bulunduğu 2. aşama hastanemiz, aynı üstelik hikmet tedavi ve darülfünun eğitim bilimi ve araştırma hastanemizle 3. etap hizmetimiz bitmeme etmekte.” dedi.

Bu 3 paye esenlik hizmetinde toplamda maaş 270 bin hizmet verdiklerini anımsatan Demirkol, bu yıl bakımından bu rakamın müstevli sonrasında 350 binlere ulaştığını, değme ay, 320 bin olan Bolu nüfusundan henüz fazla esenlik hizmeti sunduklarını kaydetti.

Demirkol, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) ortalama aynı kamer içerisinde 70 bin civarında poliklinik kapasitelerinin olduğuna işaret ederek, “Esenlik Bakanlığımızın balaban destekleri, tekrar Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizin bile girişimleriyle ilimize okkalı doktor desteği oldu. amma velakin şu anda MHRS kapasitemizi aylık 70 binden 110 bine çıkarmış durumdayız.” şeklinde konuştu.

Hiçbir kimsenin hastaneye boşuna gelmeyeceğini vurgulayan Demirkol, insanın gerekseme yerinde buralara geldiğini anlattı.

Demirkol, hastaneye gelen tek vatandaşın boynunun bükük ayrılmasını istemediklerini dile getirerek, “Randevuları artırmaya çalışıyoruz. Randevu dolduğu için alamayan vatandaşlarımıza termin dışında baktırıyoruz. Randevu dışında bile doktorlarımız yetişemedi, bakamadı, orada bile buraya hal masalarına gelerek öneri, temenni ve şikayetlerini, randevu taleplerini iletebilirler.” dedi.

Diğer danışmalardan ve tıbbi sekreterlerden de randevuları hallolmayan kişileri Çözüm Merkezi’ne yönlendirmelerini istediklerini anlatan Demirkol, “Böylece buraya geldiklerinde randevu alamayan yahut randevu dışı bakılamayan vatandaşlarımızın bilgilerini alıyoruz, onları yarına veya benzeri sonraki güne çağırarak randevularının ayarlanmasını sağlıyoruz. Tek vatandaşımız bu kapıdan çözümsüz ayrılmasın istiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Share: