Bolu ve Bartın’da taşımalı eğitime 1 dönem ara verildi

Bolu ve Bartın illerinde beklenen kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı eğitime 1 dönem vuzuh verildi.

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere bakarak kar yağışı ve buzlanma beklendiğinden, ilimiz genelinde 6 Küçük Ay 2023 Pazartesi taşımalı eğitimle erişim sağlayıcı öğrencilerimiz için 1 çağ eğitime küşayiş verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Ulaşımda aksamalar ve buzlanma kadar olumsuzluklara karşı müdebbir olma çağrısında bulunulan açıklamada, taşımalı eğitim dışındaki kurumlarda eğitime devam edileceği belirtildi.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada üstelik “Meteorolojik verilere bakarak kar yağışı ve buzlanma beklentisi zımnında ilimiz genelinde 6 Küçük Ay 2023 Pazartesi haset taşımalı eğitimle muvasala sağlayan öğrencilerimiz üzere eğitim bilimi ve öğretime 1 dönem müddet ile küşayiş verilmesi kararlaştırılmıştır.” denildi.

Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan öğrenciler amacıyla eğitimin süreceği bildirilen açıklamada, vatandaşlara, araçlarına şita lastiği takmaları, şita lastiği olmayanların zincirsiz, takozsuz yahut incizap halatı olmadan trafiğe çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Share: