Bolu Valisi Kılıç’tan 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı mesajı

Bolu Valisi Erkan Tığ 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Altını Bayramı zımnında akıl yayımladı.

Kılıç mesajında, tarihi birçok zaferlerle kırcı aziz Türk milletinin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve topyekun mücadeleyle kazandığı, dünyada tıpkı eşi ayrımsız de olmayan iri zaferi neticesinde kurulan cumhuriyetin 99. yıl dönümünü kutlamanın saygınlık ve gururunun yaşandığını belirtti.

Ecdadından aldığı ilhamla vatan ve simge sevgisini seçme şeyin üzerinde tutan Türk milletinin, Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı istiklal ateşiyle esareti kati surette akseptans etmeyerek rastgele kalem imkansızlığa ve yokluğa rağmen İstiklal Savaşı’nda dünyanın en güçlü devletlerine vadi okuduğunu anımsatan Tığ, bu topraklardan Türk adının asla silinmeyeceğinin tamlık dünyaya car edildiğini vurguladı.

Tığ, 29 Ekim 1923 tarihinin, geleceği ve iradesi vesayet altına içerlemek maksut, vatanı çözülmek maksut bire bir milletin, bağımsızlığına yönelik tehditleri azim ve kararlılıkla giderilmiş ettiği, bağımsızlığının ve hür iradesinin tescillendiği, bin yıldır üzerinde müstakil yaşadığı toprakları ebedi vatan haline getirdiği çağ olduğunu kaydetti.

Vali Kılıç, nice bedeller ödenerek ecdadın şişman fedakarlıkları ve cesaretiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet payidar kılmanın, bu behişt toprakları yurt kılan aziz şehitler ve kahraman gazilere olan borcun gereği olduğunu anlatım etti.

Share: