Bolu haberi | Bolu’da “müstacel boyut” tatbikatı yapıldı

Bolu’nun Gerede ilçesinde “ivedili uzanım” tatbikatı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından car edilen “2022 Kıyamet Manevra Yılı” faaliyetleri kapsamında Gerede ilçesinde planlı tatbikata, Bolu, Sakarya, Düzce ve Karabük’ten AFAD ekipleri, İl Açıkgöz Komutanlığına kapalı jandarma taharri ve istirdat ekibi, Ev ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne vabeste psikososyal bindi ekibi, Gerede Belediyesi itfaiyesi ekibi, İl Sağlık Müdürlüğüne kapalı UMKE ve 112 ekipleri, Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğüne vabeste Arama Istirdat Birimi (AKUB) ekibi ile sivil sosyete kuruluşları katıldı.

Gerede Fehamet Hastanesinin art tarafında saha düzlük sakat dispanser ve lojmanların bulunduğu alanda yapılan tatbikatta, senaryo gereği 6,1 şiddetinde deprem meydana geldi.

Sarsıntı sonrası meydana mevrut yangına, itfaiye aracı ekipleri müdahale etti.

Planlı cuşiş söndürme çalışmasının ardından Bolu AFAD ekipleri vasıtasıyla göçük alanında dinleme yapıldıktan sonraları Sakarya AFAD Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi sahaya girerek alanda taharri yaptı.

Ardından olay yerine mevrut keyif ve UMKE ekipleri, enkazdan çıkarılan yaralılara müdahale ederken, psikososyal destek ekibi ise afetzede yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Enkaz altında olduğu bildirilen 2 gaileli, Bolu ve Karabük AFAD ekipleri ile Bolu JAK ekiplerinin kolektif çalışması sonucu kurtarılarak UMKE ekiplerine konfirmasyon edildi.

Düzce AFAD ekibinin dahi binada mahsur mütezayit tıpkısı yaralıyı, UMKE personeliyle sedye ve istasyon kurarak pencereden indirmesiyle manevra tamamlandı.

Türkiye Kıyamet Müdahale Planına akla yatkın gerçekleştirilen tatbikatta, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gerede Şehremini Mustafa Allar, İl Kurnaz Başkan Yardımcısı Güllabi Miralay Mutlak Kılıç, İl Kıyamet ve Müstacel Durum Müdürü Cengiz Çavuş ve çalım amirleri, rasıt olarak vadi aldı.

Share: