Bitlis Eren Üniversitesi’nin iş garantili oluşum kursu aheste rabıt görüyor

Bitlis Muazzez Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin (BİTSİAD) girişimleriyle istihdam güvenceli açılan dokuma kursuna vatandaşlar demet gösteriyor.

BEÜ ile BİTSİAD arasından 2022 yılının ekim ayında imzalanan gelişim garantili tekstil kursu projesi kapsamında 1 Aralık 2022’de dokuma atölyesi kuruldu.

Üniversite yerleşkesindeki atölyeyi ülfet fail Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kursu tamamlayarak sertifika alan bütün kursiyerlerin Bitlis devlet genelindeki tekstillerde çalışabileceğini söyledi.

Kursun tamamen gelişim güvenceli ve ücretsiz olduğunu rapor eden Elmastaş, şöyle konuştu:

“Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği işbirliğinde yaptığımız iki almanak hareket protokolü kapsamında, üniversitemizde nesiç ile ilişkin kursların verildiği bir atölye açtık. Buradaki atölyeye gelerek kurs gören ve daha sonra sertifikasını düz kursiyerler hisse senedi güvenceli kendisine Bitlis genelindeki tekstillerde çalışabilecekler. Bu projemizin sunma balaban özelliği hisse senedi güvenceli olması ve tıpkı zamanda kursların da ücretsiz olmasıdır. Kurslarımız iki yıl süresince bitmeme edecek ve beherglas kursu 6 haftada tamamlayıp kursiyerlerimizin sertifikasını vereceğiz.”

Proje koordinatörü Sürekli Yetişek Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) Müdürü Öğr. Gör. Esra Dursun ise “Kurslarımıza korkulu temenni var ve kayıtlarımızı aldık. Tedbir ve vasıta sonrası önceki kursumuzu 30 kursiyerle başlatdık. Gelen talep üzerine akşam ve haftasonu kurslarımızı de planlıyoruz. Kurslar ve yeni kayıtlar ile ilgilendiren vukuf kabul etmek isteyenler üniversitemiz marifetiyle iletişime geçebilir veya buraya gelip danışabilirler.” dedi.

Usta öğreticilerden Emete Öztürk ise kursta öğrencilere dikiş makinesi ve başka çevirgeç gereçlerin kullanımı öğrettiklerini, uyuşma ve dikim çalışması yaptıklarını belirtti.

Share: