Bir Tane isteği sağlığına kavuşabilmek

Bir Tane isteği sağlığına kavuşabilmek

Manisa’üstelik 7 yıldır boydak etkili 67 yaşındaki Keziban Iye, yaşadığı rahatsızlıklardan kontekst hem yürümekte hem birlikte işlerini yapmakta zorlanmaya başladı

Gitmediği hastane ve doktor kalmayan yaşlı kadın, yegâne isteğinin tedavisinin yapılarak sağlığına ittihat etmek olduğunu söyledi

MANİSA – Manisa’birlikte mütenevvi rahatsızlıkları tıpkı arada ruhlu ve artık özlük işini göremez kuzuluk geldiğini belirten 67 yaşındaki Keziban Ege, bir tane isteğinin tedavisinin yapılarak sağlığına kaynaşmak olduğunu söyledi. Manisa’da gitmediği hastane ve hekim kalmadığını anlatan nemli karı, çektiği acıyı gözyaşları içinde anlattı.

Daha evvel da yaşadığı bir rahatsızlıktan ufuk doktorların ‘Ameliyat olursan ölürsün’ dediğini ancak Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine eş çıkarak Ankara’bile operasyon ettirdiğini ve sağlığına kavuşturduğunu anlatan 67 yaşındaki Keziban Iye; kemik erimesi, mide yarası, mızrap kırıkları ve kollarında başlayan morluklarla uğraş ediyor. Manisa’de gitmediği şifahane ve hekim kalmadığını belirten nemli karı, sabahlara büyüklüğünde ağrıdan yatamadığını ve bundan sonra çektiği acıların akıbet bulmasını istediğini söyledi.

“Gitmediğim hekim kalmadı”

Eşini yıllar ilk kaybeden ve hayatta hemen benzeri oğlu olduğunu, onun üstelik kendisiyle ilgilenmediğini belirten Keziban Ege, “Kalçam, ayaklarım, belim, kollarım, midemde yanmalar var. Midemdeki dert karnıma vuruyor. Doktora gittim, o bile ‘karına vurur balkı’ dedi. Kollarımda kemikler daha çok. Ağrılarım haddinden fazla. Manisa’daki hep hastanelerin ortopedi, düşünce cerrahi, hikmet otama doktorlarına gittim. Bana dediler ki ‘Sen iyileşemezsin. Sen de kemik erimesi var, kemiklerin şikeste, belde fay var, sinir sıkışması ve kireçlenme var, sen ameliyat olmazsın’ dediler. Bana aynı ağrı kesici ve vitamin verdiler, gittim. Farklı hastaneler da aynısını söyledi. Sabaha büyüklüğünde yatamıyorum, midem kaynıyor, ağrım oluyor. Belim tutmuyor. Bekâr yaşıyorum tıpkısı oğlum var o birlikte ayrı bana bakmıyor. Oğlumu aradım, ‘hastayım, beni evine al’ dedim. Bana, ‘Evime götüremem, acile git’ dedi. Gitmediğim hekim kalmadı. Kâffesi da ‘İyileşemezsin, hakeza idare edeceksin’ dediler. Ayakta duramıyorum. Şehremaneti kemirmek getiriyor. O tabakları alıp bile yıkayamıyorum. Koyuyorum kenara, biraz yıkayıp köylü koyuyorum. Bir çamçak çay yapıp birlikte içemiyorum. Belim tutmuyor ayakta duramıyorum.” dedi.

“Bir Tane isteğim iyileşip özlük işimi görebilmek”

Yegâne isteğinin sağlığına kavuşarak zat işlerini muktedir olmak olduğunu anlatan Keziban Veli, gözyaşları ortamında şunları söyledi:

“Tedavi olayım, ayakta durayım, ferah olayım kâfi bana. İyileşmek istiyorum. İşimi göremiyorum. Pazara üstelik gidemiyorum, tek yere gidemiyorum. Komşulara söylüyorum onlar ilgileniyorlar. Oğlum benzeri telefon açıp bile ‘Anne nasılsın’ demiyor üstelik. Telefonlardan bile engellemiş filhakika.”



Share: