Bilgisizlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Birinci fazda yüzde 80’lik karşılama oranına imza attık”

Bilgisizlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, 2022-2023 Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Ancak müracaat sonuçlarının bir numara fazda yüzde 80 oranında karşılandığını duyurdu.

Bilgisizlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, GSB Site Yurdu içre bulunan Sınırlı Koordinasyon Merkezi’nde 2022-2023 GSB Yetersiz referans sonuçlarının bir numara fazda dek oranın yüzde 80 olduğunu açıkladı. Toplantıya ayrıca sayısal ortamda 80 Spor İl Müdürü katıldı.

“Yurtlar sürecini üstelik analiz, traksiyon ve uygulama olarak üç asıl başlıkta inceliyoruz”

Mikro referans süreçlerini ‘çözümleme, traksiyon ve uygulama’ yerine 3 anne başlıkta ele aldıklarını tamlayan Kasapoğlu, uygulama noktasında mektepli dolap işleminin fazlara ayrıldığını belirterek, “Vekâlet adına cümle çalışmalarımızı haber odaklı benzeri şekilde tamamı ile tıpkı sistem yaklaşımı ile ele alıyoruz. Yurtlar sürecini bile analiz, cazibe ve aplikasyon yerine üç ana başlıkta inceliyoruz. Aplikasyon aşamasına geçildiğinde ise bu çalışmalarımızı fazlara ayırdık. Bugün bir numara faz sonuçlarını açıklayacağım. Asıl amacımız, üniversite gençliğini onların yurtlara yerleşme sürecini arz okunabilen şekilde, yeryüzü bol, tüvana bire bir koordinasyon ile akdetmek. Öncelikle mecmu başvuruların tüm afaki aynı şekilde ve dijital ortamda hazırlandığını bildirmek isterim” diyerek konuştu.

Başvurular 12 amme kurumun sayısal altyapı verisinden analiz edildi

Başvuru sürecinde 12 kamu kurumundan öğrencilerin bilgilerinin çözümleme edildiğini aktaran Bakan Kasapoğlu, “Biliyorsunuz yıpranmamış eğitim tedrisat yılı amacıyla başvuruları başlattık. Bunun üzere 12 amme kurumu yoluyla, ÖSYM, YÖK, SGK, Türe Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kasaba Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Say ve Sosyal Asayiş Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ev ve Toplumsal Politikalar Bakanlığı, YTB ve Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı’ndan dijital kendisine doğrulama edilen enfrastrüktür ile analiz edildi. Başvurusu uygulanan sevgili öğrencilerimiz, gelir, muvaffakiyet ve toplumsal buut kriterleri temel alınarak sayısal ortamda afaki tıpkısı şekilde belirleme edildi” ifadelerini kullandı.

Oluşan sıralama ile öğrencilerin okullarına sunma mümasil nezaret yurdundan sarmak sureti ile sırayla yerleştirmelerin gerçekleştiğini kaydeden Kasapoğlu, kaşkariko aşamalarını bölümlere ayırarak, okulların açılış tarihleri, üniversiteye ilk kez başlayacak öğrencilerin şehre geliş durumları özellikle değerlendirildiğini söyledi.

“Bir Numara fazda yüzdelik 80’lik karşılama oranına imza attık”

Bir Numara fazda bütün sınırlı başvurularının yüzdelik 80’ini sükse ile yurtlara yerleştirildiğini dile getiren Nazır Kasapoğlu, “Yıllık bazda arz çok talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin en faziletkâr okus pokus oranını gerçekleştirdik. Talih kendisine bir numara fazda yüzdelik 80’lik istikbal oranına imza attık. Türkiye’nin sağladığı sıkıntılı faaliyetlerinin dünyada eşi tıpkısı olmadığını biliyoruz, İspanya konaklama talebinin yüzde 6’sını, İngiltere yüzdelik 24’ünü, Almanya yüzde 11’ini, ABD yüzde 12’sini, Fransa ise yüzde 15’ini karşılıyor. Tığ, yüzdelik 80’lik aynı karşılama oranı ile hem dahi bir numara fazda bu rekoru gerçekleştirdik” dedi.

İlk fazda 41 el tamamı ile yerleşimini bittiğini, 20’ye mail ilde bile ikinci faz yerleşimlerin bitirilmek üzere olduğunu belirten Kasapoğlu, şu ifadelere kayran verdi:

“41 şehirde ikinci faz uygulamasına geçmeyeceğiz. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Dert, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Yardımcı, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak görünmek için 41 il merkezimizde umum başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20’ye mail ilimizde dahi bu yerleşimi ikinci safha sürecinde tahsis etmek üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde koca ve 4 ilimizde kız öğrencilerin kâffesi yurtlara yerleştirildiler.” – ANKARA

Share: