Bent Özdemir, ilk bölümü yayınlanan Aşama Farah’taki performansıyla alkış topladı

Yapımını O3 Medya’nın, yapımcılığını ise Saner Ayar’ın üstlendiği Etap Farah dizisi, geçkin akşam önceki bölümüyle FOX TV’da ekrana geldi. Başrollerini Demet Özdemir, Açık Deniz Akyürek, Fırat Yâr¸, Senan Kişmiri, Lale Başar, Oktay Çubuk, Mustafa Avkıran ve Yüce Sürmeli gibi birbirinden faal isimlerin paylaştığı paradigma, evvel bölümüyle sosyal medyada ruzname oldu.

BAĞLAM ÖZDEMİR OYUNCULUĞUYLA ALKIŞ TOPLADI

İran’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan Farah’ı oynayan Demet Özdemir, performansıyla izleyicilerden kül grado aldı. Rolü amacıyla aylar öncesinden hazırlanmaya başlayan kalburüstü aktör, Farsça konuştuğu sahnelerde zorlanmamak amacıyla açacak eğitimi almıştı.

ADIM FARAH DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

İran’dan kaçıp, iki canlı olduğunu öğrenmesiyle İstanbul’üstelik yüzmek zorunda küsurat Farah; ana mesleği olan cerrahlık adına saflık işçisi yerine çalışmaya başlar. Anadan Doğma balon hastalığı adına tanıdık PİY rahatsızlığına ehil olan oğlu Kerimşah’a hem üvey anne hem da doktorluk yapmayı başaran Farah’ın; oğlu ve onun tedavisi için yapamayacağı şey yoktur.

Bir tün, temizlik yaptığı tıpkı mekanda, istemeden şahit olduğu feci olay vesilesi ile Tahir Lekesiz ile yüz yüze sağlık. Tahir; yasadışı işlerle uğraşan bire bir eş şirketinin bayır elemanlarından biridir ve hayatını kurtarmış, oldukça yaşta onu yanına alıp yetiştirmiş patronuna sadakatle tutkun tıpkısı adamdır. Ancak o şeb kendini ilk kez beklemediği tıpkısı durumda bulur.

Bir şeb, katışıksızlık yaptığı aynı mekanda, istemeden şahit olduğu feci görüngü vesilesi ile Tahir Namuslu ile karşı karşıya sağlık. Tahir; yasadışı işlerle uğraşan aynı karı şirketinin bayır elemanlarından biridir ve hayatını kurtarmış, hoşur yaşta onu yanına alıp yetiştirmiş patronuna sadakatle ilişkin benzeri adamdır. Ancak o gece kendini ilk kez beklemediği ayrımsız durumda bulur. Farah parçalamak ya üstelik adaleti çıkarmak için bahsetmek beyninde bocalarken, Tahir ise hayatında ilk kez yazıksız benzeri eş ve çocuğun kaderiyle ilişik karar çevirmek zorundadır.

Share: