Belediyeden anaokulu öğrencilerine sürpriz

Belediyeden anaokulu öğrencilerine sürpriz

Öğrenciler, birey dostlarını musahabe etti

MUĞLA – Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğrenciler ve vatandaşlar, Bodrum Belediyesi Testis Geçici Kademe ve Rehabilitasyon Merkezi’nde mevcut birey dostlarını konuşma etti.

Bodrum Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğü’nün Acun Hayvanları Esirgeme Günü çerçevesinde düzenlediği farkındalık etkinliğine, ilçenin mütenevvi bölgelerinden mevrut öğrenciler katıldı. Öğrenciler, izinli personel ve veteriner hekim eşliğinde Bodrum Belediyesi Er Bezi Arızi Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde rehabilitasyon evresinden geçen kedi ve köpekleri müzakere etti.

Kendi boyadıkları tişörtleri giydiler

Müdürlük yetkilileri, barınakta bakımı yapılan zooloji üzerine çocuklara çeşitli bilgiler verirken öğrenciler, barınakta kendileri üzere mücehhez alanda tişört pentür etkinliğine katıldı. Minik dostları ziyarete mevrut öğrenci ve vatandaşlar ise bakımevine getirdikleri mama ve muhtelif malzemeleri bakımevi yetkililerine teyit etti.

Bakımevini ülfet fail 10 yaşındaki Kumarhane Dursun’un “Sessiz Dostlarım” şiiri ise şişman gusto topladı.

Minik öğrencilere sürpriz

Hayvanları Koruma Günü’nde Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras’ı temsilen Komutan Yardımcısı Ummahan Yetersiz, Müsgebi Mahallesindeki Berhan Taha Bakır Anaokulu öğrencilerini musahabe etti. Elverişsiz, öğrenciler yoluyla çiçeklerle karşılandı. Hayvanları Himaye Günü nedeni ile geçici hizmet evinde sağlığına mülaki iki köpek ise Berhan Taha Bakır Anaokuluna sahiplendirildi.

Anaokulu yetkilileri tarafından Bodrum Belediyesi Baytarlık İşleri Müdürlüğü’nden kâm edilen ve sağlığına kavuşmuş iki köpek okulun bahçesine kurulan kulübeye yerleştirildi. Başkan Yardımcısı Ummahan Mahdut, alanın açılış kurdelesini anaokulu yetkilileri ve çocuklarla alay malay kesti. Köpekleri gören ayrıntılar, şişman heyecan ve bahtiyarlık duydu.

Başkan Yardımcısı Ummahan Sınırlı, Dünya Hayvanları Koruma Günü için çocuklara farkındalık oluşturmak için hakeza bire bir izlence yaptıklarını belirterek çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın önemine değindi. Dar konuşmasında şunları söyledi:

“Çocuklarımıza getirdiğimiz köpeklerin bilcümle bakımları Belediye Baytar İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla yapılacaktır. Alelhusus bugünü seçmemizin nedeni Hayvanları Koruma haset olması, kül çocukların hayvanları tanıması gerekiyor. Bir farkındalık hazırlamak istedik, bu hususi günü seçtik”

Dünya Hayvanları Esirgeme Günü çerçevesinde bütün 10 okuldan 1000’in üzerinde mektepli, Bodrum Belediyesi Bindi Hizmetleri Müdürlüğü’nün araçları ile 7 Ekim tarihine kadar Torba ve Turgutreis Çıkmaz Hayvanları Arızi Bakımevine gelerek sevimli dostları ile ayakyolu geçirecek.

Share: