Belarus Ihtişam Başkanı Lukaşenko, Çinli mevkidaşı Cinping ile görüştü

Resmi temaslarda olmak amacıyla Çin’in başkenti Pekin’e revan Belarus Çap Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Çin Fehamet Başkanı Şi Cinping ile aynı araya geldi.

Çin Cesamet Başkanı Cinping’e, Rusya- Ukrayna savaşı kapsamındaki barışsever tutumu üstüne teşekkürname eden Lukaşenko, “Bugünkü toplantı, standardın dışında, yeni yaklaşımlar ve mesul siyasi kararlar mucip çok pres aynı zamanda gerçekleşiyor. Bu kararlar, kazananın olmayacağı global tıpkısı çatışmaya kaymayı önlemeyi amaçlamalıdır. Geçenlerde dünya kamuoyuna hitaben bunu yıldızlı ve net tıpkı şekilde anlatım ettiniz. Bu nedenle Belarus aktif yerine sulh teklifleri sunuyor, arsıulusal düzenlilik üzerine öne sürdüğünüz inisiyatifi cümle namına destekliyor” dedi.

“İŞ BİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Lukaşenko, uygulayım bilimi alanında Çin-Belarus hisse senedi birliğini derinleştirmek istediklerini anlatım ederek, “Kuma girişimlerin oluşturulması, çağcıl Çin teknolojilerinin tanıtılmasıyla Belarus işletmelerinin modernizasyonu, üçüncü ülke pazarlarına mülk ve hizmetlerin tanıtımı dahil almak için teknolojik gelişme üzerine Çin ile işbirliğini derinleştirmekle ilgileniyoruz” dedi.

Share: