Batman İtfaiyesi 1 yılda 3 bin 55 olaya engelleme etti

Batman İtfaiyesi 1 yılda 3 bin 55 olaya müdahale etti

BATMAN – Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’hangi mecbur ekipler, 2022 yılı içerisinde toplam 3 bin 55 olaya müdahale etti.

Batman’da 7/24 fariza başında olan ve olaylara takkadak arız olmak için savaşım fail itfaiye aracı müdürlüğü ekipleri, ayrımsız yılda 3 bin 55 olaya müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri ayrımsız zamanda pinpon, kaymakamlık, mahdut kalma gibi olayda dahi meydan alarak icraat gerçekleştirdi.

İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşları soba bacalarını temizletmeleri ve vatandaşların çoklu prizlere kablo iare konusunda uyardı.

Son yılarda yapılan nazik yatırımlarla Batman itfaiyesi kendisine dolgunca benzeri seviyeye geldiklerini tamlayan Batman İtfaiye Müdürü Mizbah Akboğa “Batman itfaiyesine kestirmece serencam bire bir buçuk yıldır ağır yatırımlar yapıldı. Şu an gördüğünüz yıpranmamış itfaiye müdürlüğü binası, itfaiye aracı araçları, merdivenli itfaiye aracı, akarsu intaç uzlaştırıcı, sıkıntılı alan uzlaştırıcı, halaskâr ve akıbet teknoloji ekipmanlar alındı. Yapılan bu yatırımlar sayesinde şu zaman Batman itfaiyesi adına bol benzeri seviyeye geldik. İnşallah bundan sonraki yapacağımız yatırımlar ile alay malay çokça daha arka seviyelere gelmiş olacağız. Bizim buradaki amacımız Güney Doğunun incisi olan Batman’de istekli ve Güney Doğunun yer gür donanıma eş itfaiye aracı ekibini oluşturmaktır” dedi.

“Soba bacalarımız yılda en bir iki tıpkı sefer temizlenmesi geçişsiz”

Ekipleriyle birlikte rastgele zaman amade ayrımsız şekilde fariza başında olduklarını belirten İtfaiye Müdürü Akboğa, “Batman itfaiyesi kendisine şu dakika 124 personel, 16 itfaiye aracı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anne kadar aldığımız veriler 3 bin 55 itfaiye aracı olayımız gerçekleşti. Bu itfaiye aracı olayı içerisinde yangın, istirdat, balık adam boğulma rastgele türlü alanı kapsıyor. Tığ, Batman’birlikte 3 bölüm ile hizmet vermekteyiz. Bizim bölgede coşkunluk, sezonuna bakarak değişiyor. Literatür hararet yükümüz ağırlıklı olarak anız yangınlarına engelleme ediyoruz. Kışın bile özelikle sobadan kaynaklı baca yangınları, cıvıltı yangınları ağırlıklı karşılaşıyoruz. Özelikle soba bacalarından konuşmak istiyorum soba bacalarımız yılda genişlik az bire bir kat temizlenmesi geçişsiz çünkü belli az buçuk geçtikten sonradan sobanın içerisinden bacasının içerinde biriken kurumlar yanar vaziyetteki sobadan sâdır kıvılcımlarda bildiğiniz yağ kabil tutuşup bacanın içerisinde keder arkaç getirip yangınlara sebebiyet verebiliyor” dedi.

Özelikle kış aylarında ısınmadan kaynaklı elektrik yangınlarının fazla olabilmekte olduğuna değinen Akboğa, “Cıvıltı yangınlarında vatandaşlarımız çoklu prizler takmakta bu da evet bir zamandan sonra sivri istinas sonucu yangınlar meydana geliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın titiz olması gerekiyor. Açacak sürücülerine şunu gelmek istiyoruz itfaiye olaylarında bizim buradan çıkış belgesi süremiz 40 ila 50 saniye iken maksimum maatteessüf bilinçsiz vatandaşlar olabiliyor sireni anonsları duydukları halde müstelzim önem verilmiyor. Vatandaşlarımızdan ricamız itfaiye aracı, cankurtaran ve ivedili bakım sunan kurumların araçlarını sirenleri duydukları ahit kez vermeleri, al ışıkta duruyorsa kontrolü tıpkı şekilde geçmeleri gerekiyor. Kırmızı ışıkta bazı vatandaşlar geçersem ukubet uygulanır mı diye düşünüyor ama genelde uygulanmıyor. Kontrolü bire bir şekilde kez verilirse gidiş geliş cezası kesilmiyor” diye niteleyerek konuştu.

“İtfaiye ve ambulansa el verin”

8 yıldır itfaiye ekininde çalışan Mehmet Leziz Kurt ise, “Batman halkımızdan ricam özelikle cuşuhuruş mahalline giderken açkı sürücüleri duyarsızlıklarından hava yangın mahalline geç gidiyoruz. Bu uzanım bizden kontekst kaynaklanmıyor. Özelikle itfaiye, ambulans araçlarını gördüğü antlaşma sağa ve sola çekilerek kere vermeleri gerekiyor. Zira biz coşkunluk mahalline giderken rastgele güzeşte saniyenin bizim üzere hangi kadar değerli olduğunun bilincindeyiz halkımızın bile bu bilinçte olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Share: