Bartın’da meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri depremzedeler amacıyla soba yapıyor

Bartın’da mektepli ve öğretmenler, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmasına müteveccih çalışmalara ulama arz etmek için soba yapıyor.

Bartın’da vatandaşların beraberinde sarıklı ve öğrenciler da Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden etkilenenlere destek olmak üzere imkanlarını seferber ediyor.

Bartın Mesleki Eğitim Bilimi Merkezi ve Bartın Mesleki ve Ustalık Anadolu Lisesi hoca ve öğrencileri, Bartın Tevhit Endüstri Bölgesi ve sanayi sitesindeki esnaflardan aldıkları variller ile depremzedelerin ve taharri istirdat ekiplerinin istinas ihtiyacını görmek üzere sokak sobası üretimi yapıyor.

Okul atölyelerinde canlı bir çalışmayla üretilen sokak sobaları, sarsıntı bölgesine ulaştırılmak amacıyla gönderilecek.

İl Milli Yetişek Müdürü Oğuzhan Çevik, gazetecilere, deprem bölgesinde doğalgaz kesintisi dolayısıyla arz şişman ihtiyaçlardan birinin istinas sorunu olduğunu söyledi.

Kendilerinin birlikte bu amaçla varil sobası yaptıklarını tabir eden Çevik, “Variller kesilip içine ızgara yapılıyor. Arkadaşlarımız coşkun bir çalışmayla 24 saat kadar bodur ayrımsız sürede 130 sobanın yapımını tamamladılar. Bu sobaları inşallah zaman sarsıntı bölgesine göndereceğiz.” dedi.

Share: