Bartın iktisat: TTK’dan Amasra’da maden ocağındaki “İş Sağlığı Siper Odasına” ilişkin izah Açıklaması

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yoluyla, Amasra’birlikte beyaz zehir ocağındaki patlama sonrasında işçilere geçmiş müdahalenin İş Sağlığı Himaye Odasında yapılmadığı belirtilerek, “Kazanın meydana geldiği dakika İş Sağlığı Esirgeme Personel Odası, tahlisiye ve arama istirdat ekiplerinin çalışmalarında soluklanmak ya bile gayrı ihtiyaçlarını koparmak üzere kullandıkları geçici bire bir alana dönüştürülmüştür.” ifadeleri kullanıldı.

TTK’dan yapılan açıklamada, Sözcü Gazetesi’nin “İş Sağlığı Koruma Odası görüntülendi” başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Söz konusu haberde kayran düz görüntülerin kazanın meydana geldiği aktarılma çekildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kazanın meydana geldiği an, İş Sağlığı Siper Personel Odası tahlisiye ve kontrol istirdat ekiplerinin soluklanmak evet de ayrıksı ihtiyaçlarını iletilmek için kullandıkları geçici tıpkısı alana dönüştürülmüştür. Ocaktan çıkarılanların tamamı hisse senedi yerindeki keyif odalarında değil, kuyu başları ve alandaki ambulanslarda ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere atıf edilmişlerdir. Afiyet odası, olayın serian akabinde ait mevzuat hükümleri çerçevesinde keyif personeli ve esenlik ekipmanları ile kül adına hizmete hazır tutulmaktadır. Dokunaklı ilçe sonrasında kurtarma çalışmalarının bitmeme ettiği süreçte çekilen müdrike görüntülerle habere konu odanın sonsuz bu halde bulunuyormuş kabil gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır.”

Share: