BALIKESİR – “Güney Marmara İlleri Bölgesel ASKOM Toplantısı” Ayvalık’ta yapıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Güney Marmara İlleri Lehçe Evgin Sağlık Hizmetleri Eş Güdüm Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Balıkesir İl Esenlik Müdürlüğünün ev sahipliğinde İçişleri Bakanlığına ait Sarımsaklı Vilayetler Hizmet Evi Güruh Salonu’nda gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, toplantıda yaptığı konuşmada, son yıllara bakıldığında Balıkesir’üstelik ivedi afiyet hizmetleri alanında adeta benzeri bükülme yaşandığını söyledi

Ambulans sayıları, yıpranmamış istasyonların açılması, keyif personelinin bakım kalitesi standartlarının yükseltilmesi itibarıyla insanların, toplumun beklentilerine çok elan nazik ölçekte cevap verebilecek nitelikte yükseliş olduğunu tamlayan Şıldak, şöyle devam etti:

“Bu genişlik haddinden fazla memnuniyet vericidir. Devletin da belki sunma çok tüvana olduğunu gösteren göstergelerden biri bu olsa gerek. Biri ivedi müdahaleler, ötekisi dahi afet ve ivedi durumlardaki müdahaleler. Temas iki alanda da gerçekten Türkiye’miz, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, bakanlığımızın uyguladığı politikalar ve aldığı tedbirler, yeniliklerle bu alanlara dokundu. Baktığımız devir kıran yönetiminde ayrımsız AFAD Başkanlığı oluştu. Bu dokuma, önce Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yapılandı. Sonraları da İçişleri Bakanlığı bünyesine taşıdılar. Şu anda alanında ağız ağıza uzmanlardan oluşan ve çok acul müdahale yapabilen, ülke ve mevki çapında düzenleme kabiliyeti çok yüksek tıpkı teşkilatla ülkemiz tanışmış oldu.”

Afiyet Bakanlığı 112 Evgin Sağlık Hizmetleri Kat Başkanı Kağan Güneri ise Çanakkale ile Balıkesir arasında bire bir helikopterin konuşlandırılmasına ait Afiyet Bakanlığında mail zamanda güruh yaptıklarını hatırlatarak, “Bununla ait biraz say başlattık. Bölgenin bu konuda tıpkı sıkıntısının olduğu aşikar. Bu konuda burada yapacağımız toplantıda alınacak kararları biz dahi merkeze götüreceğiz.” dedi.

Balıkesir İl Esenlik Müdürü Uzm. Dr. Serkan Şayan Elem, andıran zamanda bölgede Edremit ilçesinde eskimemiş tıpkısı celal hastanesinin açılacağını, bu hastanede Kalp Merkezi, İnme Merkezi, Yenidoğan Kırıcı Hizmet Merkezinin bulunacağını bildirdi.

Çanakkale ile Balıkesir arasında konuşlandırılması planlanan şeb uçuşları bile yapabilecek helikopterin avlu kurtarma aracı olacağını vurgulayan Yara, “Balıkesir genelinde bizim mesafelerimiz gelişmemiş değil. İstanbul’bile esenlik botları 15-20 dakikada vakalara ulaşabilirken, Çanakkale ile Gökçeada arasındaki muvasala mesafesi 70-80 mil oluyor. Bu bile 45-50 dakikayı buluyor. Bu anlamda, Bursa-Çanakkale-Balıkesir beyninde benzeri helikopter konuşlandırılması çokça cesim. Zira ilimizin yaz nüfusu 3 milyonu aşmaktadır. Zımnında bu bölgede bahis konusu helikopterin günde 2-3 yol havalanabileceğini öngörüyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmaların ardından lehçe il sunumu, Balıkesir Keyif Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Arif Kadri Balcı eliyle yapıldı.

Toplantıya, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çanakkale İl Afiyet Müdürü Opr. Dr. Gökhan Baştürk, Yalova İl Keyif Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Afiyet Müdürlüklerinin yöneticileri ve şifahane başhekimleri katıldı.

Share: