Balıkesir gündem: Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden üreticiye 100 titrem benzin otu desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, üreticilere protein bakımında zengin olduğu üzere benzin verimini zait süt otu (ryegrass) dağıttı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin Paşaalanı Mahallesi’nde mevcut ilişik bakım binasının bahçesinde düzenlenen dağıtım töreninde 2 bin üreticiye yüzdelik 60’ı ithal, yüzdelik 40’ı yerli girmek için 100 titrem benzin otu tohumu konfirmasyon edildi.

Törende mütekellim Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmayan, rençper ve üreticinin her zaman beraberinde olduklarını vurguladı.

Süt otu tohumunun hayvancılık fail üreticiler için kaynak ayrımsız gerekseme olduğunu belirten Yılmayan, “Ekincilik ve Orman İl Müdürlüğümüz ile bölgemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri belirleyerek destekler veriyoruz. Hep gelişigüzel çalışarak adamakıllı sonuçlar alıyoruz. Küçükbaş hayvancılığı çok önemsiyor, meralarımıza eş çıkıyoruz. Üreticilerimize seçkin ant bindi oluyoruz.” ifadesini kullandı.

Küçükbaş üretimi yapan sıradan işletmecilere korumak için “Çalıştırıcı İstasyonu Projesi”ni hayata geçireceklerini bildiren Yılmaz, “Antrenör, ikinci ve üçüncü nesle girdiğinden çoğalma düşüyor. Tığ 500-600 koça bakacağız. Müstahsil gelecek özlük koçunu bize verecek, gönlüne bakarak birini seçerek bizden alacak. Hem hayvanlarımızın nesillerini ve ırklarını korumuş olacağız hem de çiftçimizin verimini artıracağız. Bu istasyon baştan sona hizmet üretecek. Bunun üzere yüzlerce projemiz var. Burada dağıtılan tohumlar 2 bin çiftçimize ulaşarak hayvanlarımıza ağızotu olacak.” bilgisini verdi.

DOĞRU Tümen Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey da fellah ve üreticilere sağlanan desteklere değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, çiftçilerimizi haddinden fazla önemsiyor. Ekincilik Bakanımızla görüştük, mümasil zamanda sizler üzere müjdelerimiz olacak. Motorin ve gübre üzerine birlikte çalışmalarımız var. Balıkesir yerine çok evire çevire gidiyoruz. Hem ülkemize hem insanlarımıza hem bile dünyaya anlatabilecek hikayelerimiz var. Birlik beraberlikle şehrimizin seçkin antlaşma elan bereketli yerlere gelmesi üzere icraat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programa, Karesi Şehremini Dinçer Orkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, Maya ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Yoğun, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Share: