Balıkesir fen… Balıkesir Büyükşehir Belediyesine “devamlılık” ödülü verildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 21’incisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Promosyon Yarışması’nda “devamlılık” ödülü kazandı.

Prof. Dr. Sağlam Sözen’in adına sunulan yarışmada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altıeylül ilçelerindeki 7 çeşmenin restorasyonu, Ertuğrul Camisi restorasyonu, Fatma Melik Türbesi restorasyonu, Karesi İzci Evi rölöve restitüsyon ve restorasyon projesi, Zağnos Paşa Meydanı çevresi sokak ve alnaç sağlıklaştırma restorasyonu, Karesi ilçesi Dumlupınar Mahallesi’ndeki tescilli yapının onarımı, Marmara ilçesinde mezarlık alanının mekân düzenlemesi ile mezar taşlarının rölöve ve yenileme projesi, Bigadiç İiçesi Mahdum Ağırbaşlı Türbesi rölöve yeniden tasarımlama ve yenileme projesi, Karesi ilçesi Halas Çeşmesi’nin rölöve yeniden tasarımlama ve restorasyon projesi, Savaştepe ilçesi Çarşı Camisi’nin onarımı projeleriyle “süreklilik” ödülünün sahibi oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yaptığı açıklamada, Balıkesir’i elan yaşanabilir kuzuluk getirmek üzere gayret ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Tarihi ve kültürel varlıkların şehrimize kazandırılmasını önemsiyoruz. Şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak kontekst sunu eden projelerle günümüze miras küsurat yapıların geleceğe taşınması üstüne proje ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu icraat, tarihi belleğin korunması ve geleceğe aktarılması açısından anlamlı. Bu yüzden şehrimizin tamamında yenileme, hizmet ve onarım çalışmalarını sürdüreceğiz. Tarihi Kentler Birliği marifetiyle belediyemize verilen bergüzar amacıyla şehrim hesabına teşekkürname ediyorum.”

Share: