BAKAN MUŞ 11’İNCİ YAPI KUMAŞ TASARIM YARIŞMASI’NIN IHSAN TÖRENİNE KATILDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adana programı kapsamında Akdeniz Yapı ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından planlı 11’inci Tekstil Güpür Tasarım Yarışması’nın dürü törenine katıldı. Yarışmacılara ait tasarımların defile ile tanıtılmasının peşi sıra ödüller dağıtıldı.

Kentteki tıpkısı otelde gerçekleşen geceye Tecim Bakanı Mehmet Muş’un beraberinde Adana Valisi Süleyman Elban, Adana milletvekilleri, ATHİB Başkanı Fatih Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, kent protokolü ve davetliler katıldı. Törende mütekellim Vekil Muş, kullanılmamış ürünlerin Türk tasarımcılar aracılığıyla dünya pazarlarına sunulacağını söyledi. Türkiye’nin yapı ve hammaddeleri sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu nâkil Nazır Muş, “Türkiye geniş üretim kapasitesi, rastgele yıl elan aşkın gelişiyor. Bu anlamda ihracatımız 2021 yılında tıpkısı geçmiş yıla göre yüzdelik 40 oranında arttı ve ülkemiz dünya genelinde 7’nci sıradaki konumunu korumaya bitmeme etti” dedi. Türkiye’yi bire bir zamanda yüce ayrımsız hizmet ihracatçısı büyüklük yapma hedefinde olduklarını nâkil Bakan Muş, şöyle devam etti:

“Tek kimse amma hiç kimesne, Türkiye’nin azminden ve kararlılığından kararsızlık etmesin. Bu istikrar, bu azim, bu motivasyon hiçbir zaman bu büyüklüğünde faal olmamıştı. Tığ bilcümle birlikte; buradaki gailesiz tasarımcılarımızla, sanayicilerimizle, müteşebbislerimiz birlikte bilcümle gelişigüzel bunları hayata geçireceğiz. Meyusiyet içerisinde olanlar, onlar öz hikayelerini, zat hayalleri içerisinde yollarına bitmeme edebilirler. Ama Türkiye’yi, özlük abes hayalleriyle karıştırmasınlar.”

Üretim ve ihracatın Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise şöyle konuştu:

“Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı amacıyla daha çok atmak, ürettiğimize derece esermek ve imdi ihracat yazmak durumundayız. İhracatta serencam iki yılda büyük tıpkı ivme yakaladık. 2021’i 225 milyar dolarla kapattık. 2022’nin, hele ilk yarısında da kudretli ayrımsız performans ortaya koyduk. Sayın Tecim Bakanımızla zaman Adana Tecim Odası’nda teşrinisani ayı dış satım verilerini açıkladık. Bu ayı 21,9 bilyon dolar ihracatla kapattık. 11 ayda 231 milyar doları aştık. 2021’deki yıllık dış satım hacmimize son teşrin ayının son haftasına girmeden ulaştık. Yılı inşallah hedefimizin üzerinde 252 milyar dolar civarında kapatacağız.”

SUNU İYİ TASARIMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından yarışmada finale artan 10 yarışmacının tasarımı, gerçekleşen giyim gösterisi ile davetlilere tanıtıldı. Defilenin peşi sıra sunma iyi 3 tasarım ödüllendirildi. Yarışmanın birincisi ‘Likenler’ adlı tasarımıyla Esra Bekiroğlu olurken, 2’nci ‘Doğanın Renkleri’ isimli tasarımıyla Halide Çelik, 3’üncü ise ‘Kendiliğinden’ ünlü tasarımıyla Eylem Barin oldu. Yarışmacının birincisine 100 bin lira dünyalık ödülü, yabancı miftah ve yurt dışı eğitimi ödül edildi. İkinciye 75 bin liralık, 3’üncüyü ise 50 bin lira mülk ödülü verildi. Ayrıca, bölgede dış satım şampiyonu olan kuruluşlara onurluk verildi.

Share: