Bakan Bitkisel, ABD’li şirketlerin temsilcileriyle bire bir araya geldi

G20 Maliye Bakanları ve Eşkâl Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların “ilkbahar toplantıları”na süzülmek için ESIR’de kâin Hazne ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından Washington’daki temaslarına ait vukuf verdi.

Nebati, ÇAKER Ticaret Odasının düzenlediği değirmi masa toplantısında ESIR’nin önde gelen şirketlerinin art düzem temsilcileriyle aynı araya geldiklerini belirterek, “Devreye aldığımız uygulamalar ile ülkemizin ekonomik görünümü hakkında bilgiler vererek Türkiye’nin yatırım potansiyelini detaylıca aktardık.” ifadesini kullandı.

G20 Yükselen Çevre Ekonomileri Toplantısı’na birlikte katıldıklarını aktaran Bitkisel, “Jeopolitik şoklar, faziletli mal, gıda ve enerji fiyatlarının yanında küresel mali koşulların soylu erki etkilerinin ele alındığı görüşmede, kırılganlıklara karşı eş çabanın ve toptan hisse senedi birliğinin önemini vurguladık.” değerlendirmesinde bulundu.

Nazır Nebati, barhana ve cebren yerinden edilme konusunda ise sistematik tıpkı göz açısının getirilebilmesi için Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 bünyesinde bir say grubu oluşturulması önerisini yinelediklerini kaydetti.

Nureddin Bitkisel Amerika’ya gidiyor

 

Nazır Nebati: Büyüklük TL’ye güvenin yakalandığı benzeri sürece girdi

 

Icra Vekili Nebati: Enflasyondaki artım eğreti

 

Share: