BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR, DÜNYA HABİTAT GÜNÜ’NE KONUŞMACI YERINE KATILDI

İSTANBUL Bahçelievler Belediye Reisi Kağan Bahadır, Konfedere Uluslar Umumi Kurulu’nun kararıyla seçkin yıl ekim ayının geçmiş pazartesi haset kutlanan ‘Acun Yerleşme Günü’ zımnında Balıkesir’dahi planlı etkinliğe dil cambazı olarak katıldı. Belediyenin liselerdeki komutan danışmanlığı projesine dikkat calip Batur, ‘Biz bu gibi projelerle belde, köylü dönüşüm ve iklime erbap çıkacağız. Çatışmaları üstelik önleyeceğiz. Dünyanın sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu sürdürülebilirliği gençlerle beraber Bahçelievler’den başlayarak Türkiye’bile Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başaracağımızı öngörüyorum” dedi.

Küresel abuhava değişikliği, tahaffuz ihtiyacı, sürdürülebilir kalkınma, çokbilmiş şehirlerin kurulması üzere konularda bilcümle insanlığa sorumluluklarını hatırlatan benzeri periyot olan Acun Habitat Günü dolayısıyla Balıkesir’dahi düzenlenen etkinliğe dil cambazı namına katılan İstanbul Bahçelievler Şehremini Melik Keleş, habitatın Türkiye’dahi toplanmasının önemine dikkat çekti. İstanbul’birlikte 26 sene önceki Yurt Zirvesi’nin gerçekleştirildiğini hatırlatan Keleş, ’26 sene evvel Yurt Zirvesi İstanbul’bile yapılmıştı. 26 sene bilahare Türkiye’ye gelmesi alım verici ve Anadolumuzun, Marmara’nın aynı şehri Balıkesir’dahi olması Türkiye Cumhuriyetimizin değme ilinin geliştiğini, ayrı özelliklerinin olduğunu gösteriyor. 26 yıl bilahare Habitat’ın Türkiye’dahi toplanması ve onca yabancı delegasyonun gelmesi haddinden fazla fena hâlde” dedi.

ÇEVRESEL ATIKLAR VE GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Uğur Kurum’un destekleriyle iklimle ilişkin fikirlerin Bahçelievler’de uygulandığına özen çeken Bahadır, ‘İklimle müntesip tıpkı açık oturum yaptık ve henüz sonra bakanlığın adı değişti. İklim bilincini aldık. Geçen sene Türk ekipleri Antartika’ya gitti. 10-15 periyot önceki bire bir izah yaptılar. Isının tıpkısı basamak artması, dünyadaki su seviyesinin kestirmece 3-5 santim arttırıyor. Bu eş tıpkı sorundur. Tığ bunu özümseyip Türkiye üzere ne yapabiliriz’ Tığ vaktiyle Paris Antlaşmasını imzaladık. Gayrı ülkeler bunu yapmadı. İklim üzerine çokça tetik olmamız lazım. Çevresel atıklar ve vurdumduymaz dönüşümle ilişkin haddinden fazla iş yapmamız lazım. Şu anda muhtemelen benzeri seviyeye vardık. Bir Vakitler Türkiye’dahi bu bilinç yoktu. Cümle ‘Almanya’ya gittim çöpleri değişik kutulara atıyorlar’ derdi” diyerek konuştu.

‘GENÇLERİN DAHİL OLMASINI İSTİYORUZ’

Bahçelievler’birlikte uygulamaya konulan komutan danışmanlığı projesinden hezel fail Bahadır, ‘Bu işte bilcümle gençlerin olmasını istiyoruz. Bizim aynı başbuğ danışmanlığı projemiz var. Lisedeki gelişigüzel sınıftan bir arkadaşımızı derslik başkanı değil, gönüllü namına şehremaneti komutan danışmanı olarak seçtiriyoruz. Bu politik bire bir faaliyet değil. Bittabi kim bizim DOĞRU Parti’den olduğumuz biliniyor amma buradaki göz açımız ve gençlerden istediğimiz şu; ‘Siz belediye reisi olsaydınız gençlere ne yapardınız” Bu projemiz Cumhurbaşkanımız marifetiyle akseptans edilmiş ayrımsız proje. İlk etapta siyasi kendisine algılayanlar oldu fakat deminden sınıflardaki tümce belediye başkanı danışmanı girmek istiyor. Bu kişilere biz iri veriyoruz. Reislik katına değme ahit gelebiliyorlar. Konserlere, toplumsal tesislere katılabiliyorlar ve iskonto hakları var. Kişi görüşlerini bize iletiyorlar. Biz üstelik gençlere ne yapmamız gerektiğini onlardan aldığımız görüşlerle uyguluyoruz. Biz bu kabilinden projelerle çevre, köylü dönüşüm ve iklime topluluk çıkacağız. Çatışmaları da önleyeceğiz. Dünyanın sürdürülebilir olması gerekiyor. Bizim bunu gençlerle bu arada Bahçelievler’den başlayarak Türkiye’bile Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başaracağımızı öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan atıklara müteveccih projelere üstelik ilgi çekici Bahadır, ‘Biz Bahçelievler Belediyesi’nde evlere ücretsiz gökçe torba dağıtıyoruz. Haftada iki devir bunları kokmayan ayrımsız araçla çalgı eşliğinde alıyoruz. Sosyo-kazançlı yapısı bağan mahallelerimizde de bu uygulama müstacelen arttı. İnsanlar şimdi mavi poşet bekliyor. Ayrıştırıp çöplerini gabi veriyorlar. Rate atık üzerine bilcümle alay malay çalışmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Share: