Azerbaycan-Türkiye Ülfet Buluşması” düzenlendi

Azerbaycan ve Kırşehirli gençler, planlı dostluk buluşmasında eğlendi.

Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığının “Türkiye-Azerbaycan Cahillik Değişimi Programı” kapsamında Kırşehir Neşet Ertaş Ekin ve Tekellüm Merkezi’nde müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Hazar Üniversitesinden 14 ve Kırşehir’den çokça sayıda gencin katıldığı “Türkiye-Azerbaycan Dostluk Buluşması” etkinliğinde Kırşehir Deneyimsizlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde görev özne müzik öğretmenleri “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’a ilgilendiren türkü ve oyun havalarını seslendirdi.

Gecede, Deneyimsizlik ve Spor İl Müdürlüğü halkiyat ekibi, Türkiye’nin 7 bölgesinden el oyunları sahneledi.

Dostluk gecesinin açım programında mütekellim Kırşehir Cahillik ve Spor Müdürü Numan Nafiz Delice, program kapsamında yaklaşık 1 ay ilk Kırşehir’den gençlerle Bakü’yü konuşma ettiklerini söyledi.

Atmaca, “Can kardeşlerimizle Bakü’da bire bir araya geldik. Bizleri bahtiyar fail serencam aşama güzelce ziyaretler oldu. Ziyaretimizde Osmanlı Devleti vaktiyle İslam Kafkas Orduları ile Kafkasya’da savaşırken şehit olan 34 Kırşehirli neferi andık. Bugün bile Azerbaycan’dan mevrut gençlerimizle o 34 Kırşehirli martir üzere burada rekiz dikerek künyelerini astık.” dedi.

Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli üstelik Türkiye ve Azerbaycan bayrakları önünde müzakere yapmaktan şişman mutluluk duyduğunu vurgulayarak, “14 öğrencimiz ilk defa Kırşehir’e geldiler. Gösterilen konukseverlik bizleri çokça etkiledi.” diye konuştu.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, gecenin böylelikle Azerbaycan’dan gelen gençlere iştirak belgesi arz etti.

Share: