Ayvalık’ta ‘Cumhuriyet Kupası’ Heyecanı Başladı

Ayvalık Belediyesi ve Atatürkçü Beyin Derneği Ayvalık Şubesi’nin ortaklığında Saftirik Spor Kulüpleri Federasyonu Mıntıka temsilcisi Cemal Erhanoğlu’nun tevhit ettiği 3’üncü Rustik Mahallelerarası “Cumhuriyet Kupası” Ayak Topu Turnuvası, 16 takımın katılımı ve Belediye Başkanı Ongun Ergin’in vuruşuyla başladı.

Sarı Kabadayı Spor ve Toplumsal Tesisleri’nde gerçekleştirilen turnuvanın geçmiş maçlarında Bulutçeşme- Yeniköy ve Odaburnu-Üçkabaağaç takımları karşılaştı.

Birlik ve beraberliği zait bu turnuvaları düzenlemekten iri bahtiyarlık duyduklarını dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mutlu Ergin, “Turnuvadaki cümle takımlarımıza başarılar diliyorum. Müjdeli olan da turnuvaya bütün köylerimiz katılma gösterdi. 16 köyümüzün gençleri Cumhuriyet Kupası için mücadele edecek. Tabiatıyla kim bu mücadele centilmence, Atatürk’ün belen ettiği üzere ‘Ben sporcunun anlaklı, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözlerine merbut kalarak yürütülecek. Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutlayacağımız 29 Ilk Teşrin haset, yine böke olan takıma Cumhuriyet Altını Kupası’nı gururla ikram edeceğiz” dedi.

Share: